Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın En Büyük Bankası ile Bulut Sağlayıcısı Akamei Blockchain Ödeme Ağı Çıkartıyor

Cointelegraph Japan kaynağının 21 Mayıs tarihli haberine göre, Japonya’nın en büyük bankalarından birisi olan Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), ABD menşeli bulut sağlayıcısı Akamai Technologies ile ortaklığa imza atarak blockchain temelli küresel bir ödeme ağı üreteceklerini bildirdi.

MUFG’nin resmi basın açıklamasına göre, Massachusetts eyaleti içerisinde yer alan Akamai, blockchain platformunu ”gerçekçi iş koşulları” altında test edebilmiş ve platformun saniyede milyonlarca transfer işlemi yapabilme ve işlemleri iki saniye içerisinde sonuca ulaştırma kapasitesine sahip olduğunu belirtmiş.

Tokyo merkezli MUFG’nin ve ABD merkezli Akamai’nin ödeme ağı 2018 mali yılı itibariyle piyasaya çıkacak ve iletişim ağı görevi görecek bir ara yüze sahip olup, pay-per-use (kullanım başına ödeme) ve mikro ödemeler gibi Nesnelerin İnterneti (IoT; internet of things) ödeme yöntemlerine de sahip olacak.

Geçen hafta MUFG’nin bankacılık birimi – toplam varlık başına dünyanın en büyük beşinci bankası –  2019 yılı itibariyle kendi kripto para birimi olacak olan MUFG koin’i deneyeceklerini belirtmişti. Banka 2016 yılından beri kendi kripto para birimini yaratma planları kurmaktaydı. Ve görünüşe göre bu planlarına ulaşmasına çok bir şey kalmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment