Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Evini Barkını Satıp, Her Şeyi Kripto Paralara Yatıran Çılgın Yatırımcı İle Tanışın

Uğruna günler harcadığınız ve tüm kalbinizle inandığınız şeyin doğru olduğunu düşündüğünüzde, her şeyi bırakıp ona gitmek istediniz mi? Bu haberimizde size anlatacağımız yatırımcı, kesinlikle onu yaptı ve asla o düşüncenin kafasından silinip gitmesini beklemedi veya istemedi. Kripto paraların geleceğin temelini oluşturacağını düşünen bu yatırımcı; tabiri caizse elinde avucunda ne varsa satıp kripto paralara yatırdı. Şu anda iki farklı işte çalışan ve kazandığı her şeyi doğrudan kripto paralara yatıran bu isim; geceleri ise evini sattığı için, arabasında uyuyor.

Ya Herro Ya Merro

Bitcoin çılgınlığının iyice ayyuka çıktığı geçtiğimiz yılın sonlarında, eş zamanlı bir delilik hikayesinin de startı verildi. Bir adam, elinde avucunda ne varsa kripto paraya yatırım yaparken; buna evi de dahildi. Evini satıp arabada uyumayı göze alan bu adam, gerçekten de en çılgın kripto para savunucularını bile hayrete düşüerecek bir bağımlılık ile bağlılık ile kripto paralara yatırım yaparken; Bitcoin white paper’ını yazan Satoshi Nakomoto’nun bile böylesini hayal edemeyeceğini düşünenlerin sayısı hiç de az değil.

Kanada’da yaşayan bu yatırımcı, ünlü sosyal paylaşım sitesi 4Chan’de mesaj panosuna arabamda yaşıyorum etiketi ile bir mesaj paylaştı. Mesaj panosu, spesifik olarak kripto para esnaflarını ve yatırımcılarını ilgilendiren bir yer olduğu için haliyle herkeste bu iş merak uyandırdı ve işin aslı ortaya çıktı. Bazı kullanıcılar, bu Kanadalı çılgın yatırımcıya destek çıkarken, bazıları ise onu biraz daha itidal sahibi olmaya çağırdı. Özellikle adama yaptığı şeyden geri dönmesini söyleyen bazı kullanıcı mesajlarında enteresan ifadeler vardı. Bir kullanıcı, şu ifadeleri kullandı:

”Tanrı aşkına sende hiç beyin yok mu? Neden böylesi bir şey yapmaya kalkışıyorsun? Kendine eziyet ederek neyi amaçlıyorsun gerçekten merak ediyorum. Lütfen kendine normal insanlar gibi bir yaşam kur ve arta kalan para ile yine kripto paralara yatırım yap ama böyle yapma.”

Bir diğer kullanıcı da Kanadalıya sert eleştrilerde bulunurken, şunları yazdı:

”Tebrikler gerizekalı. Paranın var oluş amacını resmen kaçırmış gibi davranıyorsun. 30 yaşına gelip beş parasız kaldığında görüşmek üzere.”

Bir Garip Hayat

Kanadalı adam, arabasını bir arkadaşının garajına park ettiğini ve arabanın içinde uyuduğunu belirtiyor. Çılgın yatırımcı, bunun için arkadaşına aylık 40 Kanada doları tutarında bir kira ödemesi yapıyormuş. Ciddi konfor sorunu yaşadığı yönünde çıkan iddiaları da yalanlayan Kanadalı yatırımcı, o kadar da kötü durumda olmadığını belirtiyor. Ayrıca arabasını bıraktığı garajın sahibi olan arkadaşının evinde hem duş aldığını, hem de değerli eşyalarını orada şarj ettiğini belirtiyor.

Mesajın atıldığı web sitesindeki birçok kullanıcı ise böylesi bir hayatı yaşamaya razı edecek koin portföyünü çok ciddi şekild merak etti. Buna da cevap veren bu garip adam; şu anda yatırım yaptığı dört koinin Collosusxt, Fundrequest, Policypal ve Dero olduğunu açıkladı.

Sabahları iş makinesi şoförlüğü yapan bu genç adam, geceleri ise yemek kuryesi olarak çalışıyor. Yediği yemekleri de kuryelik yaptığı şirketten alan genç yatırımcı, buna karşın sağlıklı yiyebilmek için de ciddi bir çaba sarf ettiğini ifade ediyor. Bu arada arabada yaşayan bu yatırımcıya başta sempati ile yaklaşan ve hatta destek çıkanlar da, adamın koin portföyünü görünce şoka uğradıklarını belirtirken; bu desteği geri çektiklerini de ifade etti. Şu aşamada portföyünün değerinin yaklaşık 6 bin Kanada doları olduğunu belirten yatırımcı, her ay yaklaşık 2 bin 500 doları da eklemeyi ihmal etmediğini de belirtti.

Adam hakkında yapılan yorumlar gerçekten de iki kutuplu olarak karşımıza çıkıyor. Bazıları çok ciddi destek verirken; bazıları da adamın en güzel yaşlarını bu şekilde geçirmesinin çok yanlış ve kötü bir karar olduğu fikrinde birleşiyor. Elbette ki böylesi yüksek risk alınan yatırımların kötü seyretmesi durumunda yapılacak pek de fazla bir şey kalmadığı için birçok analist ısrarla kaybetmeyi göze alabileceğiniz miktarlarda yatırım yapın tezini savunuyor. Gerçekten de böylesi bir yatırımın çok çok büyük bir risk taşıdığı ve pek de mantık içermediği bilinen bir gerçek ancak işlerin nereye varacağını kimse bilemiyor. Kazansın ya da kaybetsin, bu adamın ileride anlatabileceği çılgınca bir hikayesi olduğu da kesin…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment