Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM Blockchain, Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti Hakkında 1800 İş Pozisyonu Yaratacak

Le Monde’nin 23 Mayıs tarihli haberine göre, IBM CEO’su Virginia Rometty iki yıl içerisinde şirketin Fransa içerisinde Yapay Zeka(AI), blockchain ve Nesnelerin İnterneti (IoT) alanlarında 1.800 iş olanağı oluşturacağını belirtti.

Müjdeli haber Paris’te gerçekleşen ve Fransız başkan Emmanuel Macron tarafından ev sahipliği yapılan Tech for Good isimli zirve sırasında yapıldı.

Fransa’yı yapay zekaya adanmış bir ”mükemmeliyet merkezi” yapma fikrini gerçekleştirmek amacıyla, teknoloji devi IBM Fransa içerisinde blockchain, AI ve IOT alanlarında uzmanlığa sahip 1.800 kişi işe alacaklarını belirtti. 1.800 sayısına Ocak ayında duyurusu yapılan 400 araştırma iş pozisyonu da dahil. IBM işlerini Fransa’ya yaymak amacıyla Credit Mutuel, Orange Bank, Generali, SNCF ve LVMH gibi önemli ve büyük firmalarla da iş birliği yapmakta.

Amerikanın meslek gruplarını ”mavi yaka” veya ”beyaz yaka” diye sınıflandırmasını geliştireceklerini belirten Rometty, IBM’nin Fransa’ya ”yeni yaka işleri” için bir eğitim programı getireceğini de belirtti.

IBM hiç hız kesmeden blockchain alanındaki yeniliklerine ve teknolojiyi bir çok farklı projesinde kullanmaya devam etmekte. Ocak ayında şirket Danimarkalı nakliye ve lojistik şirketi Maersk ile anlaşarak blockchain temelli nakliye ve tedarik zinciri girişimi kurmuştu. Projenin amacı blockchain kullanımını küresel tedarik zincirinin her alanı için ticarileştirmekten ibaret.

Mart ayında IBM dünyanın en küçük bilgisayarının blockchain teknolojisi kullanacağını ve yakında ”günlük cihazların içerisine de ekleneceğini” belirtti. Şirket 5 yıl içerisinde ”kriptografik çengellerin – mürekkep noktaları veya bir tuz tanesinden daha küçük ufacık bilgisayarlar – günlük kullanılan cihazlara ve olaylara entegre edileceğini belirtmişti.

Geçen ay ödeme ve teknoloji şirketi Mastercard, İrlanda, Dublin içerisinde, blockchain uzmanlarının da olduğu 175 yeni eleman işe alacağını ve bunu şirketin ülkedeki varlığını arttırmak için gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment