Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2018’in İlk Yarısında, ICO’lar Rekor Üstüne Rekor Kırdı

Kripto para piyasaları için 2018’in iyi geçtiğini söylemek hiç de mümkün değil ancak işin ICO boyutundaki rakamlar gerçekten de şaşırtıcı derece iyi gidiyor. Konuyla ilgili bir rapor hazırlayan PwC firması ile İsviçre Crypto Valley (Kripto Vadisi) Derneği, ICO’ların 2018’in ilk yarısında yakaladığı başarıya dikkat çekti.

Sadece Ocak ve Mayıs 2018 arası ICO’larda toplanan toplam para, 2017 yılının tamamını neredeyse ikiye katlarken, yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

”Yıl başından bu yana 537 ICO’nun yarattığı toplam hacim 13.7 milyar dolar oldu. 2017 yılının tamamında ise toplam 552 ICO düzenlenmiş ve bu etkinliklerin toplam hacmi ise 7 milyar dolardan biraz fazla olmuştu. ICO’ların ortalama topladığı para ise 12.8 milyon dolardan, 25.5 milyon dolara çıkmış durumda.”

2018 yılı için bu denli yüksek bir artışa sebep olan ICO’ların başında ise hiç şüphesiz Telegram ve EOS ICO’ları geliyor. Telegram, 1.7 milyar dolarlık bir meblağı toplarken, EOS ise ‘tarihin en uzun süren ICO’sunda’ yaklaşık 4 milyar dolarlık bir meblağ toplamayı başardı.

Rapora göre dünyadaki en önemli üç ICO merkezi ise Amerika, Singapur ve İsviçre olarak belirtildi. Bu üç ülkeyi öne çıkartan ana sebebin düzenleme süreçlerindeki başarılı uygulamalar olduğuna değinilirken, İsviçre özelinde Zub şehrinde kurulan Kripto Vadisi’nin Blockchain ve diğer fintech girişimleri için mükemmel bir iş yapmaya başladığına vurgu yapıldı. Aynı zamanda Hong Kong, Cebelitarık ve Malta’nın da önemli bir yol kat ettiği belirtildi.

Kripto para piyasalarının tabiri caizse kan ağladığı dönemde ICO’ların bu kadar artması, sektörün popülaritesinin ne boyutlara ulaştığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Özellikle çeşitli finans kuruluşlarının ICO’lar konusunda takındığı şüpheci tavır ve bu sayede yapılan dolandırıcı faaliyetler, can sıksa da, bu rakamlar gerçekten enteresan. Örneğin son olarak Nasdaq CEO’su Adena Friedman ICO’ların büyük risk taşıdığını belirtmiş, SEC başkanı Jay Clayton da, tüm ICO’ların birer senet olduğunu ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment