Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2020’ye Kadar Bitcoin ETF’si Onayı Beklenmiyor

Son olarak VanEck ve SolidX’in başvurularını geri çekmesinin ardından, Bitcoin ETF’si olayı en azından şimdilik rafa kalkmış görünüyor. SEC’in vereceği karardan kısa bir süre önce yaptıkları başvuruyu çeken iki firmanın bu hamlesi kripto para sektöründe genel olarak şu şekilde yorumlanmıştı:

”SEC zaten reddecekti. Bari onlar reddetmeden biz başvurumuzu geri çekelim demiş olabilirler.”

İşte bu hamle ile birlikte Bitcoin ETF’si konusunda belki de en güçlü başvuruyu yapan iki firma en azından bir süreliğine bu konuda iş yapmama kararı aldı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan VanEck’de ETF ürün yöneticisi olan Ed Lopez ise, şirket olarak henüz vazgeçmediklerini söyledi:

”Müşterilerin ve sektörün böyle bir ürüne ihtiyaç duyduğu yönündeki fikrimiz pek de değişmedi. Ancak şu andaki regülasyon ortamında bir geri çekme kararı almanın, bize daha fazla zaman kazandıracağını düşündük. Bu sebeple de regülatörlerin sıkıntılarını daha iyi bir şekilde anlama şansımız olacak.”

Konjüktürde ise görünen esas şey, şu aşamada bir Bitcoin ETF’si onayının ihtimal dahilinde olmadığı.

Ancak yine de firmaların bu alanda işlerinden vazgeçmediği de aşikar. Bakalım sektör için artık yılan hikayesi haline dönen bu olayda, önümüzdeki dönemde neler yaşanacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment