Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2022’de Oynanabilecek En İyi Kazanmak İçin Oyna Oyunları -DappRadar (1.Bölüm)

DappRadar’a göre 2022’de oynanabilecek en iyi kazanmak için oyna (play-to-earn) oyunlarını alfabetik sırayla her içerikte 10 tane olmak üzere 5 seferde sizlerle paylaşacağız.

1- Aavegotchi

2021 yılının başında Ethereum altyapısından Polygon altyapısına geçen Aavegotchi, günden güne kendini geliştiriyor. Oyunun yerel token’ı olan gotchi’nin sahipleri pikselli dünyalara girebilir, görevler yapabilir, topraklara sahip olabilir ve krallıklarını koruyabilirler. 2022’de Aavegotchi, kazan-kazan oyunu olacak gibi görünüyor. Oyunun dApp’i için tıklayın.

2- Aurory

En eski blockchain oyunlarından biri olan Aurory oyununun popülerliğinin bu yıl yapılan NFT koleksiyonun lansmanı sayesinde olduğu düşünülüyor. JRPG oyunu olan Aurory, içerisinde macera dolu bir dünya barındırıyor. Çevrim içi bir JRPG oyunu olan Aurory’nin grafikleri kullanıcılar tarafından beğeniliyor. Yerel token’ı AURY bu oyunun kazanmak için oyna modelinin merkezinde yer alıyor. Oyunun dApp’i için tıklayın.

3- Axie Infinity 

Nerdeyse tüm kripto piyasasında tanınan blockchain oyunu Axie Infinity, bir süredir aktif olarak oynanabiliyor. Önümüzdeki sene, yeni ekonomi, yeni fırsatlar ve yeni oyun modları sunması bekleniyor. Yerel token’ı AXS bu yıl büyük bir yükseliş gerçekleştirdi. Oyunun dApp’i için tıklayın.

4- Big Time

Bir RPG (rol yapma) oyunu olan Big Time’da kazanabilmek için, uzay-zaman sürekliliğini yok edebilecek bir tehditle savaşmak için uzayda seyahat etmeniz gerekmektedir. Her oyuncu kendi zaman makinesine sahip olacak. Oyunda ödül kazanabilmek için silah üretmek veya savaştan ganimet bulunması gerekmektedir. Oyunda her biri ayrı beceri ve yeteneğe sahip karakterler kullanılacak. Oyunun dApp’i için tıklayınız.

5- Blankos Block Party

Kendi özel blockchain’i üzerinde çalışan Blankos Block Party, kullanıcılar tarafından oluşturulan içerikler ile NFT tabanlı özelleştirilmiş oyun karakterlerini bir araya getiriyor. Haftalık görevleri yaparak oyuncular NFT satın almak için kredi kazanabiliyor. Bu NFT’ler daha sonra Blankos Marketplace’te satılabilecek. 2022’nin Blankos için büyük bir yıl olacağı tahmin ediliyor. Oyunun dApp’i için tıklayınız.

6- Chainmasters

Pokemon’dan ilham alınarak üretildiği düşünülen MMORPG oyununun, şu anda kapalı beta sürümü bulunuyor. Ancak 2022’nin başlarında açık beta sürümünün piyasaya sürülmesi bekleniyor. Oyun, Flow blockchain’i tarafından destekleniyor. Oyunun dApp’i için tıklayınız.

7- Chumbi Valley

Canavar yakalama oyunlarının özelliklerinin çiftlik oyununa entegre edilmiş hali olan RPG oyunu Chumbi Valley’in çıkması için henüz erken. Oyuncular önce topraklarına bakmalı ve Chumbi yaratıklarını beslemeliler. Her oyuncu ücretsiz bir Chumbi alacak. Oyunun dApp’i için tıklayınız.

8- CityStates Medieval 

Klasik strateji oyunlarından ilham aldığı tahmin edilen oyun, imparatorluk kurmayı çevrim içi oyunla birleştiriyor. Oyuncular kaynak toplayarak, eşya üreterek ve ticaret yaparak şehirlerini büyütmeleri gerekiyor. Oyuncuların asıl amacı verilen kasabayı bir metropole çevirmek. Oyunun dApp’i için tıklayınız.

9- Cradles: Origin of Species

Oyuncular kendi kurallarıyla kendi dünyalarını kurabilirler, oyuna göre düzen sadece yönetimle gerçekleşebilir. Oyuna göre, yönetim olmadan dünya kaosa girer ve çürür. Oyunun dApp’i için tıklayınız.

10- CryoWar

Solana blockchain’i  tarafından desteklenen arena dövüş oyunu Cryowar, kazanmak için oyna ekonomisinin merkezinde CWAR token’ını bulunduruyor. Ne kadar çok bahis oynarsanız, oyundan kazanacağız ödüller o kadar artacaktır. Savaşların birkaç dakika gibi kısa bir süre sürdüğü oyunda, oyuncular hem bilgisayardan hem de mobil cihazlardan erişebilecek. Oyunun dApp’i için tıklayınız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!