Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

21Shares Dünyanın İlk Cosmos (ATOM) ETP’sini Listeledi

Dünyanın en büyük kripto para birimi ETP ihraççısı 21Shares, Cosmos blockchain’inde dünyadaki ilk ETP’yi listelediğini duyurdu.

21Shares, 20 Ocak tarihinde yaptığı duyuruda dünyanın ilk Cosmos ETP‘sinin İsviçre borsası SIX Swiss Exchange‘de CHF, EUR ve USD cinsinden işlem görmeye başladığını belirtti.

Duyuruda Cosmos’un, merkeziyetsiz bir sistemi geliştirmeye yardımcı olmak için en büyük iki ekosistem Ethereum (ETH) ve Terra (LUNA) dahil olmak üzere paralel blockchain’lerden oluşan bir ekosisteme öncülük ettiğine yer verildi.

Borsada “21Shares Cosmos ETP” adı altında işlem görecek olan ETP, metaverse’ün ilk aşamalarını güçlendiren ve birlikte çalışılabilir merkeziyetsiz blockchain’lerin büyümesinden yararlanmak isteyen yatırımcılara bir ürün sunacak.

21Shares CEO’su ve Kurucu Ortağı Hany Rashwan açıklamasında;

Cosmos, finanstan metaverse’e kadar her şeye imkan sağlayan en üst seviyede bir platform inşa etti. Kripto dünyasına geniş çapta erişilebilir köprüler kurmaya devam ederken bu ürünü piyasaya sürmekten heyecan duyuyoruz.

ifadelerine yer verdi.

 

21Shares, dünyada Binance‘i takip eden tek ETP’ye ve toplamda 23 farklı kripto para birimi ETP’sine sahip bulunuyor. Ayrıca kısa bir süre önce dünyada bir ilk olan Terra ETP’sini başlatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!