Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Secret Network 400 Milyon Dolarlık Fon Aldığını Açıkladı

Gizlilik odaklı oyun ve proje geliştirilmesine imkan sağlayan Secret Network resmi blog sayfasından yaptığı duyuru ile 25’in üzerinde kurumdan toplamda 400 milyon dolar fon aldığını açıkladı.

Bu fonların, DeFiance Capital, Alameda Research, CoinFund ve HashKey gibi büyük şirketler tarafından projenin yerel token’ı SCRT alınarak toplandığı bildirildi.

Secret Network topladığı 400 milyon dolarlık fonun 225 milyon dolarlık kısmını ekosistem fonuna kalan 175 milyon doları ise hızlandırıcı havuzuna ayırdı.

Ekosistem fonu ile ağın uygulama katmanını, altyapısını ve araçlarını genişletmeyi hedefleyen Secret, hızlandırıcı havuzu ile de kullanıcı benimsemesini daha hızlı bir şekilde artırmak için sermaye, hibeler ve ekosistem teşvikleri sağlayacak.

ABD’li ünlü film yönetmeni Quentin Tarantino iki hafta önce Pulp Fiction NFT koleksiyonu için Secret Network’ü seçmesiyle proje adından bahsettirmişti. NFT’lerde,  Pulp Fiction senaryosunun daha önce hiç görülmemiş kısımlarını ve Tarantino’nun özel yorumlarını içeren bölümlerin yer aldığı belirtildi.

Gizlilik hedefiyle Monero’ya (XMR) benzer bir blockchain sistemi olan Secret Network’ün, sadece para transferi için değil genel olarak bütün Web3 ekosistemi için gizlilik sağlayacağı tahmin ediliyor. Geleneksel blockchain sistemlerinde kullanıcıların kripto parayı hangi hesaptan hangi hesaba transfer ettiğini gösteren birçok iz bulunuyor.

Açıklanan 400 milyon dolarlık fonun Secret Network’ün token’ı SCRT fiyatında pek bir etkisi olmadı. SCRT yazının kaleme alındığı esnada CoinMartketCap verilerine göre %1,14’lük düşüşle 8.85 dolardan işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!