Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

22 Milyon Dolarlık ICO’nun Yöneticilerinin Banka Hesaplarına El Koyuldu

Kanada polisi, Vanbex adlı bir Blockchain şirketinin sahiplerine ait banka hesaplarını dondurma kararı aldı.

Bir Blockchain şirketi olan Vanbex, 2017 yılında bir ilk dijital para arzı (ICO) düzenlemiş ve bu sayede 22 milyon dolar değerinde yatırım toplamayı bşarmıştı.

FUEL adlı bir token satan ve verilen miktardaki yatırımı hem itibari hem kripto para üzerinden toplayan şirket başlıca Kevin Hobbs ve Lisa Cheng tarafından yönetiliyor.

Vanbex yöneticileri, şirkete yatırım yapan kişilerin yaptıkları yatırımlardan “kat be kat daha fazla para kazanacaklarını” iddia ediyor, geliştirdikleri ününün başarılı olacağını vaat ediyorlardı.

Ne var ki Kanada’daki yetkililer, yatırımcılardan gelen şikayetlerin ardından Venbex ile ilgili bir soruşturma başlattılar. Kanada Adalet Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamaya göre Vanbex “kullanışsız ürünler” geliştirdi ve şirket yöneticileri Hobbs ve Cheng, geliştirdikleri ürünü “yanlış bir şekilde tanıtarak” toplanan paraları kişisel harcamaları için kullandılar.

Şu ana dek ne Hobbs’a ne de Cheng’e karşı herhangi bir dava açılmış değil. Ayrıca bu iki isim de kendileri hakkında öne sürülen iddiaları reddediyor, bahsi geçen suçları işlemediklerini vurguluyorlar.

Kanada’daki yetkililer buna rağmen Hobbs’a ve Cheng’e ait iki adet Land Rover marka araca el koyma, bu ikilinin içinde yaklaşık 1 milyon dolar bulunan banka hesaplarını dondurma kararı aldılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment