Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Kurucusu Üniversiteye 25 Milyon Dolarlık XRP Bağışladı

Chris Larsen ve eşi Lyna Lam, Kaliforniya’daki bir üniversiteye toplamda 25 milyon dolarlık bir bağışta bulundular.

Blockchain sektörünün en büyük şirketlerinden biri olan Ripple’ın kurucularından Chris Larsen, RippleWorks aracılığıyla San Francisco State University bünyesindeki İşletme Fakültesi’ne 25 milyon dolarlık bağışta bulundu.

Larsen’ın tamamen XRP kullanarak yaptığı bu bağış üniversitedeki belli başlı programların fonlanması için kullanılacak. Şu ana dek yapılan açıklamalara göre San Francisco State University bu bağışı başlıca küresel girişimcilik ve fintech alanlarıyla ilgili çalışmalar yapan öğrencilere aktarmayı planlıyor.

Ripple kurucularından Larsen tarafından yapılan bu bağış, şu ana dek ABD’deki bir üniversiteye kripto para kullanılarak yapılan en büyük bağış olarak değerlendiriliyor. Üniversite rektörü Leslie E. Wong, konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Bu yüklü miktardaki bağış, İşletme Fakültesi’nin adeta yenilik ve girişimcilik alanlarında yeni bir merkez haline gelmesini sağlayacak. Bizzat kendileri yenilikçi isimler olan Chris ve Lyna, öğrencilerimizi işletme ve teknoloji sektöründe daha yaratıcı olmaya teşvik ediyor.”

Larsen bu bağışı başlıca Ripple’ın “İyilik İçin Ripple” adı altında yürüttüğü bir çalışmanın parçası olarak görülüyor. RippleWorks aracılığıyla sürdürülen bu program ile on milyonlarca dolar değerinde bağış yapılması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment