Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

234 Milyon Dolar Değerinde Ethereum, Tek Bir Akıllı Kontratta Teminat Olarak Tutulmakta!

MakerDAO akıllı kontratında teminat olarak tutulan Ethereum tokenlerinin sayısı, geçtiğimiz birkaç ay boyunca devamlı olarak artış yaşadı. Kevin Rooke isimli Twitter kullanıcısı konu hakkında yayınladığı bir gönderide, söz konusu akıllı kontrat içerisinde teminat olarak tutulan ETH miktarının 2 milyon adeti geçtiğini ve bunların 234 milyon dolara yakın bir değere sahip olduğunu vurguladı.

Kevin’in hesaplarına göre, MakerDAO içerisindeki ETH miktarı 2018 yılının Kasım ayından bu yana %28 artış yaşadı ve  akıllı kontrat aynı oran ile artmaya devam ederse, 3 ay içerisinde 4.1 milyon ETH, 6 ay içerisinde 9 milyon ETH ve 1 yıl içerisinde ise 40.8 milyon ETH’ye sahip olması kaçınılmaz. Sirkülasyonda şuan için 104 milyon ETH olduğu göz önüne alınırsa, MakerDAO oldukça tehlikeli bir duruma bürünebilir.

Otonom ve merkeziyetsiz bir kurum olan MakerDAO, kendi stabil koinine sahip ve teminat karşılığı kripto para kredisi vermesiyle de tanınmakta. Platformun stabil kripto para birimi olan DAI, ABD dolarına karşı 1’e 1 oranında endeksli. Platform kendi kripto para birimini temel olarak kripto para piyasasındaki yüksek volatiliteye çare olması için piyasaya sürmüştü.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment