Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin En Kalabalık Nüfuslu İkinci Şehri, Bir Blockchain Firması İle Ortaklık İmzaladı!

12 Şubat tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre, Güney Kore’nin en kalabalık ikinci şehri konumundaki Busan, blockchain şirketi Hyundai Pay ile mutabakat anlaşması imzaladı.

Yapılan duyuruda aktarılan bilgilere göre, Seul sonrasında ülkenin en kalabalık nüfusa sahip şehri ve blockchain firması bir kripto para birimi cüzdanı ve blockchain platformu geliştiren Hyundai Pay, Busan içerisindeki startupların ve startuplar ile ilgili iş imkanlarının arttırılması için iş birliği yapacak.

Söz konusu mutabakat anlaşması gereği Hyundai Pay ana merkezlerini Busan’a kaydıracak ve gerekli fintech alt yapısını oluşturmaya yardımcı olacak. Anlaşma bunun yanı sıra ”yerel bilgi ve iletişim teknolojileri endüstrisinin, bunlarla ilgili startup firmalarının karşılıklı büyümesi ile geliştirilmesini de” hedeflemekte. Busan şehri yetkilileri konu hakkında yaptıkları açıklamalarda, şunları ifade ettiler:

”Blockchain tabanlı platformlar ile hizmetleri hızlandırmayı ve gelecekte finansal kurumlarla yakın ilişki kurarak, Busan’ı blockchain ve Fintech için bir tür cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz.”

Güney Kore geçtiğimiz yaz döneminde ”İsviçre içerisindeki kripto para vadisine benzer bir bölgeyi” Kore içerisinde oluşturmak için bir blockchain merkezi kurma planlarını kamuoyu ile paylaşmıştı ve söz konusu planlarda adı geçen şehir yine Busan olmuştu. Busan daha sonra 15 Aralık tarihinde hükümetin bölgede blockchain teknolojisi tabanlı bir elektrik santrali kurmak için 3.5 milyon dolar fon ayırdığı haberi ile gündeme geldi.

Geçmişteki haberleri de göz önüne alırsak, Busan’ın yakında blockchain konusunda ciddi ilerleme yaşayacağını söylemek mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment