Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

24 Milyon Dolarlık Kripto Para Hırsızlığının Suçlusu Kim?

ABD‘de Terpin ve AT&T arasında süregelen davayı gören federal hakim, Terpin tarafından öne sürülen iddiaların geçersiz olduğuna ve AT&T’nin suçsuz olduğuna karar kıldı.

Terpin AT&T’nin geçtiğimiz yıl içerisinde bazı telefon numaralarını hackerlarla paylaştığını ve bunun büyük bir hırsızlığa yol açtığını öne sürüyordu. Terpin bu iddiaları kısa süre içerisinde mahkemeye taşıdı ve geçtiğimiz yılın ağustos ayında AT&T’ye dava açtı.

Davada söz konusu olan hackerlar SIM kartlarını kullanarak insanların kripto paralarını çalabiliyorlar. Son zamanlarda oldukça yaygınlaşan bu dolandırıcılık türü geçtiğimiz yıl olduğu gibi günümüzde de pek çok kişinin canını yakmaya devam ediyor.

Suçlu Değil

Terpin’in iddialarına göre kendisinin telefon numarasını hackerlarla paylaşan şirket AT&T’ydi. Terpin, AT&T kendisinin numarasını paylaşmamış olsa hırsızlığa da uğramamış olacağına inanıyor.

Mahkeme ise aynı görüşte değil. Mahkemenin açıklamalarına göre AT&T; tıpkı Terpin’in öne sürdüğü gibi, böyle bir durumun yaşanabileceğini öngörmeliydi. Ancak mahkeme yine de bu kripto para hırsızlığının yalnızca AT&T tarafından paylaşılan numara yüzünden yaşandığını düşünmüyor ve bu yönde herhangi bir kanıt göremiyor.

Avukat Stephen Palley, Terpin ile AT&T arasındaki dava hakkında şu yorumu yapıyor:

“Bay Terpin bu olaya neyin sebebiyet verdiğini kanıtlayamadı. Bay Terpin, kendi telefon numarasının hackerlarla paylaşılması ile kendisinin 24 milyon dolar değerinde para kaybetmesi arasında ne gibi bir bağlantı olduğunu da açıklayamadı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment