Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss İkizlerinin Stabil Koin Projesi GUSD, Resmi Onayı Aldı!

Cameron ve Tyler Winklevoss ikizleri tarafından hayata geçirilen Gemini kripto para borsası, Ethereum blockchain tabanlı ve ABD doları endeksli yeni stabil koini konusunda resmi onayı aldı. Bir çok uzmana göre söz konusu stabil koin Tether‘e ciddi bir rakip olacak.

Forbes‘in aktardığına göre Gemini Dollar (GUSD) olarak anılacak olan stabil koin, tartışmalı Tether stabil koininin eksik yönlerini tamamlayan başka bir stabil koin olmayı planlamakta. Firmadan yapılan açıklamada GUSD’nin ABD dolarının ”güvenilir ve denetlenen dijital temsilcisi” olacağı vurgulanırken, GUSD’nin Ethereum blockchain’i üzerinde dünya çapındaki bütün kripto para borsalarında işlem görebileceği de belirtildi.

Gemini tarafından yapılan resmi açıklamanın bir kısmı ise şöyle:

”Şimdiye kadar, ABD dolarının aynı kripto para birimleri gibi merkeziyetsiz ve açık bir şekilde hareket edebilen güvenilir ve denetlenen dijital bir temsili yoktu. GUSD, ABD dolarının güvenilirliğini ve fiyat stabilitesini, blockchain teknolojisi ve New York Finansal Hizmetler Departmanı gibi ABD düzenleyicilerinin gözetimi ile bir araya getiriyor.”

GUSD whitepaperında yer alan bilgilere göre, söz konusu stabil koin Ethereum blockchain ağı üzerinde ERC-20 tokeni olarak piyasaya sürülecek.

Piyasanın en fazla market hacmine sahip olan stabil koini Tether, kripto para topluluğu üyelerince yeterince şeffaf olmamakla suçlanmaktaydı. İkizlerin yaptığı açıklamalara bakılırsa yeni piyasaya sürdükleri GUSD, bu sorunu kökünden çözmeye ve Tether’i tahtından etmeye geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment