Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa’nın Desteklediği Platform Interstellar Adını Aldı ve Stellar Ağı Üzerinde İşleme Başladı!

Kripto para camiasında son dönemin en fazla konuşulan dedikodularından birisi sonunda nihayete erdi ve Visa ve Citibank gibi firmalardan 40 milyon dolarlık yatırım alan Chain, Stellar protokolü üzerinde faaliyet gösteren Lightyear.io ile anlaşma imzaladığını duyurdu.

Yeni anlaşmaya  göre RRE Ventures eski poartneri ve Chain CEO’su Adam Ludwin, CEO olarak Interstellar adı verilen bu platformda hizmet verecek. Aynı zamanda Ripple ve Stellar kurucusu olarak da bilinen Jed McCaleb ise platformda CTO olarak görev yapacak.

Anlaşmanın detayları tam olarak açıklanmasa da şirketin yaklaşık 200 milyon dolarlık bir yatırım aldığı tahmin ediliyor.

Chain’in genelde özel blockchainler üzerinde hizmet göstermek istediği bilinen bir gerçek olarak karşımızda dururken, Ludwin konu ile ilgili şirketin yeni dönemde farklı bir yöne gitmeyeceğini belirtti ve şunları söyledi:

”Visa ve Citi’nin değerlerine yakından bakacak olursak, şirket olarak ciddi bir atılım yaptığımızı söyleyebilirim. Blockchain ile ilgili yatırım yapmaya hevesli partnerler ile çalışıyoruz. Chain’i ise geniş dönemde kullanımı yaygınlaştırmak amacıyla kurduk. Umarım bunu sağlarız.”

Ludwin, bununla birlikte Interstellar projesinin XLM olarak fazla bir yer teşkil etmeyeceğini ve genel manada bir yazılım olarak hizmet etmesinin planlandığını belirtti.

Ludwin, her şey bizim için şu anda yazılım ile ilgili. Yakın dönemde de bunu göreceksiniz. Tek amacımız Stellar kullanan organizasyonların bunu bizim aracılığımız ve sunduğumuz hizmet ile daha kolay almasını sağlamak, açıklamalarında bulundu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment