Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 Günde 380 Milyon Dolarlık Bitcoin İşlemi Yaptılar

Kripto para sektöründe balina olarak adlandırılan büyük çaplı yatırımcılar geçtiğimiz üç gün içerisinde toplamda 380 milyon dolarlık Bitcoin işlemi yaptılar.

Kripto para piyasası geçtiğimiz hafta genelinde oldukça hareketliydi. Bundan birkaç gün önce oldukça ağır bir düşüş yaşayan Bitcoin kısa süre içerisinde 10 bin dolar barajının altına düşmüş, bir süre boyunca 9 bin 500 dolar seviyesine kalmıştı.

Piyasadaki bu düşüş pek uzun soluklu olmadı. Bitcoin fiyatı bu düşüşten bir gün sonra yeniden ivme kazanarak yalnızca birkaç saat içerisinde bin dolarlık bir artış yaşadı ve yeniden 10 bin 500 dolar barajının üstüne çıktı.

Balina İşlemleri

ZyCrypto tarafından yapılan habere göre Bitcoin balinaları piyasadaki bu hareketlilikleri fırsat belleyerek oldukça yüklü işlemler yaptılar.

Geçtiğimiz son üç gün içerisinde yapılan en büyük beş işleme baktığımızda görüyoruz ki toplamda 380 milyon dolarlık Bitcoin aktarılmış. Bu beş işlemde toplamda neredeyse 40 bin adet Bitcoin bulunuyor ve bunların anonim adreslere gönderildiği görülüyor.

ZyCrypto tarafından paylaşılan bilgilere göre Bitcoin balinalarının bu süreç içerisinde bu kadar yüklü işlemler yapmalarının sebebi piyasadaki hareketliliklerden faydalanmak olabilir. Piyasadaki ani fiyat değişimleri bu yatırımcıların kayda değer oranlarda kâr etmelerini sağlamış veya kayda değer oranlarda zarara girmelerini önlemiş olabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment