Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Blockchain’ini 3 Boyutlu Görmek İster Misiniz?

The Symphony adlı bir projenin geliştiricileri Bitcoin Blockchain’inin 3D modelini çıkartmayı başardılar. Kripto para takipçileri bu modeli kullanarak Bitcoin ağının 3D halini görebiliyor, ağdaki işlemleri 3D olarak görüntüleyebiliyorlar.

The Symphony ekibi bu modelin duyurusunu bundan birkaç gün önce yaptı. Uzun uğraşlar sonucunda hazırlanan bu model Bitcoin Blockchain’inin şimdiye kadarkilerden çok daha farklı bir görüntüsünü ortaya koyuyor. Ekibin böyle bir proje geliştirmesinin amacı ise Blockchain teknolojisini daha geniş bir kitleye yaymak ve şu ana dek soyut bir şey olarak algılanan Blockchain’e bir şekil kazandırmak.

Bu modeli inceleyen kişiler Bitcoin ağındaki ilk işlemden en güncel işleme kadar tüm işlemleri rahatlıkla görüntüleyebiliyorlar. Bu modelde yalnızca görsellerden değil çeşitli seslerden de faydalanılıyor. Bu modelde yer alan her bir blokun kendine has bir ses imzası bulunuyor.

Nasıl Kullanılır?

Symphony projesi şu anda erişime açık durumda. Bu modeli incelemek isteyen kişiler istedikleri web tarayıcısını kullanarak projeye göz atabilirler.

Kaynak: Symphony_IOHK

Dizüstü bilgisayar veya mobil cihaz kullanan kişilerin bu modeli orta kalitede açmaları tavsiye ediliyor. Daha güçlü cihazlar kullanan kişiler ise modele en yüksek kalitede göz atabilirler.

Gelecek Planları

Symphony projesi şu an için yalnızca Bitcoin ağını kapsıyor. Ancak bu projenin geliştiricileri bununla kısıtlı kalmak istemiyorlar. Konu hakkında yapılan duyuruda projenin gelecek planlarıyla ilgili şu açıklama yapılıyor:

“Aynı kod temelini kullanarak Ethereum versiyonunu da geliştirmeye başlayacağım. Ondan sonra ise Cardano gelecek.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment