Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FED Yetkilisi: Yeni Rakibimiz Kripto Paralardır

St. Louis Federal Rezerv’inin başkanlığını üstlenen James Bullard, küresel para birimi rekabetinde kripto paraların da rol aldığını düşünüyor.

ABD‘deki FED yetkilileri son zamanlarda kripto paralarla ilgili sıklıkla açıklama yapmaya başladılar. Özellikle FED Başkanı Jerome Powell tarafından yapılan kripto para açıklamaları büyük ilgi çekmişti. Powell, Facebook’un dijital parasıyla ilgili yaptığı açıklamalarda Bitcoin’den de bahsetmiş ve Bitcoin’i altına benzetmişti.

Şimdi bir başka açıklamanın ise St. Louis Federal Rezerv Başkanı Bullard’dan geldiğini görüyoruz. Bullard kripto paraları yalnızca birer değer saklama veya yatırım aracı olarak görmüyor. Öyle ki Bullard’a göre kripto paralar doğrudan birer para birimi olarak değerlendirilebilirler.

Para Savaşları

St. Louis FED Başkanı Bullard kripto paraların ABD’deki finans sistemini olumsuz yönde etkileyebileceklerini, bu durumun büyük sorunlara yol açabileceğini düşünüyor.

Bullard’a göre kripto paralar yalnızca ABD veya Amerikan Doları için değil aslında dünyadaki diğer para birimleri de için birer tehdit oluşturuyorlar. Kendisinin konu hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

“ABD bu yeni kripto para dalgası yüzünden düzenli para birimi sisteminden uluslararası, düzensiz bir para sistemine geçiş yapabilir. Ben kripto paraları küresel para savaşlarındaki yeni rakipler olarak değerlendiriyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment