Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

300 Dolar ile Girdiği Piyasadan 50.000 Dolar İle Çıktı!

Steemit isimli sosyal medya platformunda quickfingersluc isimli kullanıcı tarafından paylaşılan hikaye aşağıda yer almaktadır. Hikayenin orijinalini görüntülemek için tıklayınız.

300 Dolar ile girdiği kripto para sektöründe bu parayı nasıl 50.000 Dolar yaptığını anlatıyor:

quickfingersluc steemÖncelikle şunu belirtmek istiyorum: Kripto para piyasasında herkes bunu başarabilir. Bu parayı madencilik yaparak kazanmadım ve hayır, fiyatı 1$’ın altındayken Bitcoin alanlardan değilim. Keşke olsaydım, o ayrı konu… Ben yalnızca açtığım birkaç hesaba attığım 300$‘ı, ticaret yapa yapa 50.000$‘a çıkarmış bir yatırımcıyım. Eğer benim yaptığım gibi kripto para haberlerini takip eder, piyasadaki yeni kripto paraları kovalar ve fiyat grafiklerini incelerseniz; karşınıza pek çok fırsat çıkacaktır. Yeni paraları takip ederek ileride değerleneceğini düşündüğünüz paralara erkenden yatırım yapabilirsiniz. Kripto para haberlerini takip ederek piyasanın olumlu ve olumsuz yöndeki haberlere nasıl tepki verdiğini anlayabilirsiniz. Ya da fiyat grafiklerinin nasıl okunabileceğini öğrenirsiniz.

“Benim uzmanlık alanım: grafik okumak.”

Benim uzmanlık alanım grafikleri okuyabilmektir. Bu durumun bana avantaj sağlamadığını söylesem yalan olur. 10 yıldır hisse senedi ticareti yapmaktayım. Döviz ticareti yapmanın zor olduğunu zaten biliyorsunuzdur veya bir yerlerden illa ki duymuşsunuzdur. Ortada hiç bir sebep yokken piyasadaki ani bir hareketlilik tüm paranızı kaybetmenize sebep olabiliyor. Benim yaptığım hisse senedi ticareti ise bundan biraz daha zor olabiliyor. Çünkü çok fazla sahtekarlık dönüyor. Şirketlerin kapalı kapılar ardında yaptığı anlaşmalar, tüm hisseleri darma duman edebiliyor. Bu anlaşmalar bir hissenin değerinin sıfırı görmesine de neden olabiliyor, zirveyi görmesine de… Ama tüm bu hareketliliğe rağmen 10 yıldır bu işi başarıyla sürdürüyorum. Ve inanın bu işi yapmaya bayılıyorum. Her gün piyasayı incelemeye başlamak için sabırsızlanıyorum. Bu sevda biraz aşırıya kaçmaya başladı sanırım. “Pazartesi Sendromu”ndan ziyade, “Hafta sonu Sendromu” edindim bile diyebilirim. Hafta sonu borsalar kapalı olduğu için, Pazartesi günlerini iple çekiyorum.

Kripto para ticareti yapmak da benim yaptığım şeyle hemen hemen aynı. Ama kripto para ticaretinin daha çok sevdiğim yanları var. Demin söylediğim gibi hafta sonu ticaret yapamamak canımı çok sıkıyor. Ama kripto parayla haftanın 7 günü ticaret yapabiliyorum. Eh tabii bir de komisyon durumu var ki sormayın gitsin. Hisse senedi işinde cebimden yılda toplamda 15.000$ gibi bir para, sadece ve sadece komisyon için çıkıyor. Kripto parada komisyon ücretleri o kadar düşük ki, yok bile diyebiliriz.

“Tamam da sen hisse senedi için özel yazılımlar filan kullanıyorsundur illa”. Kullanıyorum tabii. Ama kripto paralar için de gayet verimli ticaret yazılımları var. Ben şahsen Coinigy kullanıyorum. Bu yazılımı direkt olarak istediğiniz kripto para piyasasına bağlayabiliyorsunuz. Böylece direkt grafikler üzerinden hızlı yatırım kararları verebiliyorsunuz. Tavsiye ettiğim bir şeydir.

“Nasıl bu kadar kar ettim?”

Lafı epey uzattığımın farkındayım. Önce kendim hakkında birkaç bilgi vermek istedim, affedin. Şimdi konuya girelim. Aslında o kadar zor değil. Benim gibi grafik okumayı öğrenmeniz yeterli olacaktır. Bazı samimi arkadaşlarıma birkaç numara gösterdiğim oldu ama o kadar. “Ticaret hileleri öğretmek” gibi bir niyetim yok. Şuan için sevdiğim şeyi yapmaya devam etmek istiyorum. Yani grafik okuyup, para kazanmaya çalışmak.

Ticaret yapmak inanın çok zor bir şey değil. Tüm olay grafikleri okuyabilmekte ve duygularınıza hakim olabilmekte bitiyor. Kripto paralarla ilgili her gün iyi veya kötü yönde haberler dolaşıyor. Hatta tamamen dedikodulara göre hareket eden yatırımcılar da var. Ama haber takip etmenin dışında grafik okumayı öğrenirseniz işi çözmüşsünüz demektir. İlla ki bazen grafiği yanlış yorumlayıp kayıplar yaşayacaksınız. Ama artık grafik okuyabiliyor olacaksınız ve bu çok önemli bir yetenek. Saçınızı sakalınızı kesince “kökü bende, uzar yine” dersiniz ya, aynen o misal. Yanlış yorumlamalar yüzünden kaybettiğiniz parayı geri kazanabilirsiniz çünkü artık grafik okuyabilme özelliğine sahipsiniz. Hatta kim bilir, belki benim kadar kar edersiniz.

O yüzden, eğer piyasada yeniyseniz ya da ticarete yeni başlamayı düşünüyorsanız; yüklü miktarda paralarla piyasaya girip dilinizi yakmayın. Piyasa grafiği nasıl okunur, haberler nasıl yorumlanır? Bu gibi şeyleri hakkını vererek araştırın ve ticaret yapmaya öyle başlayın. Devamı zaten gelecektir…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment