Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wall Street Uzmanı: Kripto Paralar Altının Tahtını Ele Geçiriyor

New York Üniversitesi School of Business‘daki finans profesörü Aswath Damodaran’a göre kripto para birimleri geleneksel para birimlerine güvenmediklerinden altına yatırım yapan insanların alternatifi haline geliyor.

Kurumsal finansman ve hisse değerleme uzmanlarından biri olan Damodaran medyanın kendisinden “Dean of Veluation” (değerleme uzmanı) olarak bahsettiğini belirtti.

Finans uzmanı son zamanlarda kripto para birimlerinin altının yerini alabileceğini yada geleneksel para birimlerinin alternatifi olarak hayatımızda yer edineceğini belirtti.

Görüşme sırasında:

“Kağıt paralara güvenmezseniz, yapacağınız şey geçmişte de olduğu gibi onları bir kenara atmak ve altın satın almak olacaktır.” sözlerine de yer verdi.

Damodaran CNBC’ye şunları söyledi:

“Kripto para birimleri en azından genç yatırımcılar için altının yerini almış durumda. Çünkü kağıt para birimlerine güvenmiyorlar.”

Bitcoin’in değeri mart ayından beri altının değerini geçtikten sonra bu gibi hareketlilikler başlamış oldu. İnsanların kazançlarını muhafaza etmek için yöneldikleri en sağlam yatırım araçlarından biri olan altının tahtının sallanıyor olması kripto paraların ne kadar büyük bir güç ile ilerlediğinin göstergesi. İnsanlar paralarının enflasyon gibi sebeplerden değer kaybı yaşamaması için ilk olarak altına yöneliyorken bugün Wall Street’in uzmanlarından böylesi açıklamalar duymak işlerin her geçen gün değiştiğini ve dijital para yatırımcılığına doğru yönelimin arttığını gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment