Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mayıs 2019’da 300’den Fazla Kripto Para ATM’si Kuruldu

Kısa süre önce yayınlanan veriler geçtiğimiz ay Dünya genelinde 300’den fazla yeni kripto para ATM‘sinin açıldığını gösteriyor.

Dünya genelindeki kripto para ATM’lerinin takip edilebileceği Coinatmradar tarafından sağlanan verilere göre geçtiğimiz ay epey fazla sayıda ATM açıldı. Öyle ki Mayıs 2019 genelinde açılan toplam ATM sayısı son bir yılın rekor seviyesindeydi.

Kripto para ATM operatörleri geçtiğimiz ay Dünya genelinde 306 farklı ATM kurdular ve böylece toplam cihaz sayısını 4 bin 690’dan 4 bin 898’e çıkarmış oldular. Bu sayının normalde 4 bin 990’dan fazla olması beklenirdi ancak geçtiğimiz ay yeni ATM’ler açıldığı gibi bazı ATM’lerin de kaldırıldığını belirtmek gerekiyor.

Coinatmradar verileri geçtiğimiz ay açılan ve kapatılan ATM’lerinin sayısını gösterdiği için Dünya genelindeki toplam ATM sayısı daha etkili bir şekilde tutulabiliyor. Geçtiğimiz ayın verilerine baktığımızda kapatılan ATM’leri de göz önüne alarak toplam ATM sayısında 228 adet artış olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayının rekoru Nisan 2018 tarihinde kırılmıştı ve o dönemde Dünya genelindeki ATM sayısında 256’lık bir artış yaşanmıştı.

ATM sayısındaki bu artış kripto para piyasasındaki artışla aynı zamana denk gelmiş gibi görünüyor. Kripto para piyasası da geçtiğimiz ay uzun süren ayı piyasasının ardından kendini toplamaya başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment