Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hükümeti Blockchain’i Nasıl Kullanabilir?

Data Foundation ve Booz Allen Hamiton; ABD hükümetinin Blockchain teknolojisinden nasıl faydalanabileceğini bulmak için yeni bir araştırma yaptı.

Araştırma örgütü Data Foundation ve bilgi teknolojileri firması Booz Allen Hamilton kısa bir süre önce “Blockchain ile Hükümeti Buuşturmak: Verimli Federal Blockchain Projeleri Oluşturmaya Giden Yol” adlı bir rapor yayınladılar.

Bu iki kuruluş, ABD hükümetinin Blockchain teknolojisinin tam olarak hangi özellikleriyle ilgilendiğini anlayabilmek ve hükümetin bu teknolojiden faydalanıp faydalanamayacağını öğrenebilmek için beş farklı soru hazırladı. Bu sorular aslında hükümetin ne gibi bir Blockchain projesine ihtiyaç duyduğunu belirlemek için hazırlandılar. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

“1. Blockchain bilgi güvenliğini sağlamak için kullanılabiliyor mu? 2. Blockchain pratik ve etkili bir şekilde kullanılabilir mi? 3. En verimli Blockchain tasarımı hangisidir? 4. Blockchain için harcanan masrafa değer mi? 5. Blockchain gerekli veri paylaşım ve gizlilik yasalarına uyum sağlar mı?”

Araştırmasına bu sorular ışığında devam eden Data Foundation ve Booz Allen Hamilton; hükümetin yönettiği birkaç Blockchain projesini inceledi. Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı, Hazine Bakanlığı, Savunma Bakanlığı gibi kuruluşların projeleri incelendi ve bunlardan bir kısmının epey başarılı bir şekilde yönetildiği ortaya çıkarıldı. Data Foundation ve Booz Allen Hamilton bazı hükümet projelerinin ise yeteri kadar verimli olmadığını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment