Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cerberus Sayesinde Daha Güvenli Olabilir Mi?

Neil Woodfire tarafından yapılan açıklamalara göre Bitcoin kullanıcılarının güvenlik düzeyi yeni Cerberus protokolüyle birlikte ciddi anlamda artırılmış olacak.

Blockstream temsilcilerinden Neil Woodfire kısa bir süre önce Cerberus Protokolü’nün duyurusunu yapmıştı. Kendisinin açıklamalarına göre bu protokolün başlıca amacı büyük çaplı Bitcoin kullanıcılarının Bitcoin saklayabilecekleri bir depo oluşturmak. Bu protokolde “hibrit depolama” metodunun kullanıldığını söylemek mümkün. Çünkü bu protokolle işlem yapan her iki tarafa da çoklu-imza anahtarı dağıtılıyor.

Bu protokolün ayrıca emanet hizmetlerinden farklı olduğunu hatırlatmakta ve çoklu-imza teknolojisinden faydalandığını vurgulamakta fayda var. Bu iki hususa değinen Woodfire, ilgili protokolle birlikte Bitcoin kullanıcılarının çok daha güvenli olacaklarını söylüyor. Woodfire’a göre bu protokolü kullanan kişiler hem adeta bir güvenlik duvarından faydalanıyor olacak hem de emanet hizmetlerindeki risklerden kaçınmış olacaklar.

Cerberus Protokolü’nün özellikle büyük çaplı şirketler için geliştirildiğini söylemek kısmen mümkün olabilir. Yüklü miktarlarda Bitcoin ile işlemler yapan şirketler bu protokol sayesinde herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan BTC’lerini saklayabilecekler. Bu da ilgili Bitcoin’lerin diğer metotlarla kıyaslandığında çok daha güvenli bir şekilde saklanmasını sağlayabilir.

Woodfire bazı Bitcoin kullanıcılarının merakla beklediği bu protokol hakkında yine de şöyle bir uyarı yapıyor:

“Cerberus hala gelişim aşamasında olduğu için sakın şimdiden kullanmayı denemeyin!”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment