Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran’daki Bakan Yardımcısı Kripto Para Madencileri Hakkında Konuştu

İran Enerji Bakan Yardımcısı, ülkedeki kripto para madencilerine normal tarifeden elektrik verilmesini ve madencilerin diğer vatandaşlarla aynı fiyattan elektrik satın almalarını istiyor.

İran Enerji Bakan Yardımcısı Homayoun Haeri geçtiğimiz günlerde kripto para madencilerini yakından ilgilendiren bazı açıklamalarda bulundu. Financial Tribune gibi yerel kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre bakan yardımcısının açıklamaları, madencilerin elektrik kullanımıyla alakalı.

Bakan Yardımcısı Haeri’ye göre İran Hükümeti, kripto para madencilerine ucuz fiyattan elektrik vermemeli. Haeri ülkedeki kripto para madencilerinin normal fiyattan elektrik satın almaları gerektiğini düşünüyor.

İran, ABD’nin ağır yaptırımları sonucunda ekonomik açıdan ağır darbeler almıştı. İran’daki ekonomik durumun kötüye gitmesiyle birlikte ülkedeki kripto para kullanımı artmaya başladı. İran’daki bazı vatandaşlar kripto para madenciliği yaparak ABD’nin yaptırımlarına rağmen para kazanmayı başarıyorlardı.

Bakan Yardımcısı Haeri’nin açıklamalarına göre ise kripto para madencilerinin diğer vatandaşlara kıyasla daha az elektrik faturası ödüyor olmaları, devlet kasasını olumsuz yönde etkiliyor. Financial Tribune tarafından yapılan habere göre İran Hükümeti her yıl ülkenin toplam elektrik masraflarıyla vatandaşlardan toplanan fatura ücretleri arasındaki farkı kapatabilmek için fazladan 1 milyar dolar ödeme yapmak zorunda kalıyor.

Ülkenin kripto para madenciliğine genel olarak olumlu bir gözle baktığını söylemek mümkün. Öyle ki ülkedeki Bilgi ve Komünikasyon Teknolojileri Bakanlığı, Merkez Bankası, Enerji Bakanlığı ve diğer birkaç farklı kurum; geçtiğimiz aylarda kripto para madenciliğinin başlı başına bir sektör olduğunu resmen açıklamışlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment