Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

325 Milyon Dolarlık Bitcoin – Gayrimenkul Projesi, Operasyonları Durdurdu

Dubai merkezli olan ve Bitcoin ile gayrimenkul alımını amaçlayan projenin, operasyonlarını durdurduğu iddia edildi. Konuyla ilgili çıkan haberlerde, Aston Plaza adı verilen projenin operasyonlarını durdurma kararı aldığı ifade edilirken, haber İngilizlerin saygın gazetesi The Times’da yer aldı.

325 milyon dolarlık proje, ilk olarak 2017’de gündeme gelmişti. Lüks bir takı markasının kurucusu Michelle Mone ile onun milyarder partneri Douglas Barrowman’in geliştirdiği projede toplam 1300 adet lüks apartman satılacaktı. Bu apartmaların en az 150 tanesinin de BTC ile satılması planlanıyordu.

O dönem çıkan haberlerde, 130 bin dolarlık stüdyo dairelerin Şubat 2018 itibariyle 15 BTC’den ve de iki odalı evlerin ise 45 BTC’den satılmasının planlandığı ifade edilmişti. Yine Şubat 2018 itibariyle projede 50 adet dairenin BTC ile satıldığı açıklanmıştı.

Ancak konuyla ilgili The Times’ın yaptığı haberlere bakılacak olursa, projenin sadece yüzde 25’i şu an için inşa edilmiş durumda. İlk başta Eylül 2019 itibariyle tüm projenin sona ereceği ifade edildiği için, şirketin zaman çizelgesinde çok geride kaldığını görmek de mümkün.

Şimdiye kadar 400’den fazla dairenin satıldığı ifade edilen haber ile ilgili olarak bir açıklama yapan yüklenici firma ise, müşterilerin paralarının tamamının şu anda bir escrow hesabında bekletildiğini ifade ederken, konuyla ilgili kendileri tarafından önümüzdeki dönemde bazı açıklamalar yapılacağını da not düştü.

Bakalım, bu mega proje ile ilgili olarak ilerleyen günlerde ne tarz gelişmeler bizleri bekliyor olacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment