Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

380 Bitcoin Çalan Dört Kişi İspanya’da Yakalandı

Bitcoin dolandırıcılığı yaptığı öne sürülen 4 kişi İspanya’da gözaltına alındı. Dolandırıcılık çetesinin saadet zinciri ile yaklaşık 15 milyon dolarlık vurgun yaptığı iddia edildi. 

İspanyol polisi, 15 milyon dolarlık kripto para dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen 4 kişiyi gelen ihbarlar sonrasında yakaladı. Bir BTC saadet zinciri yürüttüğü iddia edilen 26-36 yaşları arasındaki Arjantin, İspanya ve İtalya kökenli dört kişi; mağdurları yüksek getiri vaadi ile ellerindeki Bitcoin‘leri kendi sistemlerine yatırmaya ikna ettiler.

İspanyol polisi tarafından bildirilen rapora göre 4 tutukludan yalnızca 1’i mahkemeye sevk edilirken, 3’ü ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Yetkililer olaydan etkilenen mağdur sayısını tam olarak açıklamasa da, birçok mağdur olabileceğini ve soruşturmanın devam etiğini bildirdi.

bitcoin-dolandiriciligiKurbanlarını iknâ etmek için dijital yolları kullanmadılar

Yetkili isimler, dolandırıcıların kârları katlama vaadi ile yaklaşık 15 milyon dolara denk gelen 380 Bitcoin’i ele geçirdiğini dile getirdi. Mağdur yatırımcılar, söz verilen kazançların teslim edilmediğini gördüklerinde dolandırıcılıktan şüphelenmeye başladılar.

Dolandırıcılar, kurbanlarını çekmek için bir internet sitesi veya dijital bir platform oluşturmadılar. Bunun yerine insanları sözlü yollar ile iknâ eden Bitcoin dolandırıcıları, hedeflerindeki yatırımcılara kendilerine verilen BTC’leri önemli kazanç getirecek bir şirkete yatırdıklarını söylediler. Fakat polis tarafından adı açıklanmayan bu şirketin yalnızca bir paravandan ibaret olduğu anlaşıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!