Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Asyalı Balinalar Bitcoin Satmaya Devam Ediyor

Kripto para analistleri Asyalı balinaların hafta içi genelinde yüklü miktarlarda bitcoin satışı yaptığını düşünüyorlar. Joseph Young bunun hafta içiyle kısıtlı kalmadığını ve bu balinaların hafta sonu da bitcoin sattığını öne sürdü.

Bu hafta içerisinde ABD’deki borsalardan yüklü miktarlarda bitcoin çıkarken Asya’daki borsalara yüklü miktarlarda bitcoin gönderildi. Özellikle Güney Kore’deki Bithumb gibi borsalara birkaç kez birkaç bin adet bitcoin gönderildi. Çinli gazeteci Dovey Wan; “Asyalı shortçular belli fiyat seviyelerine neden bu kadar takılmış durumdalar anlayabilmiş değilim.” yorumunda bulundu.

Satış hafta sonunda devam ediyor

Kripto para analisti bu haftanın başından beri Asya’daki borsalara binlerce adet bitcoin gönderildiğini açıkladı. Asya’daki bir balina 5 Ocak günü Bithumb’a bin 882 tane bitcoin gönderdi. 6 Ocak tarihinde yine Bithumb’a 3 bin tane bitcoin aktarıldı. Young bu durumu “Koreli balinalar bu kadar Bitcoin’i nereden buluyor? 2 günde iki kez 100 milyon dolar gönderdiler.” yorumu ile paylaştı.

Bugünkü veriler balinaların satışa hafta sonunda da devam ettiğini gösterdi. CryptoQuant verilerine göre Güney Kore’deki Korbit adlı borsaya sabah saatlerinde 2 bin 98 bitcoin yollandı.

Resim

Balinalar arasında mücadele var

Material Scientist’in paylaştığı grafikler, bitcoin balinaları arasında bir mücadele başlamış olabileceğini gösteriyor. Bu verilere göre bitcoin fiyatı 40 bin dolardan 36 bin dolara düştüğü zaman büyük balinalar yüklü miktarda btc satmaya başladı. Joseph Young’a göre balinalar, “fiyatın daha fazla düşeceğini düşündükleri için” böyle bir karar aldılar. Fakat 36 bin doların altına inilmedi ve fiyat yeniden yükseldi.

bitcoin-btc-usd-dolar-balina
Balinaların sergilediği satış trendi

36 bin dolardan satış yapmayan küçük balinalar, fiyatın yükselmesini fırsat bilerek kar satışı yapmaya başladı. Young bu işlemlerin büyük ölçüde 100 bin – 1 milyon dolar değerinde olduğunu açıkladı ve durumu şöyle özetledi:

“Hep aynı hikaye. ABD’deki (başta Coinbase) alıcılar bitcoin’i rekora taşır; Bitcoin rekor kırınca balinalardan satış gelir. Bu durumda Coinbase’ten ne kadar bitcoin çıktığını ve Coinbase’in hacmini takip etmek gerekiyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!