Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3AC Kurucusundan 2023 İçin 8 Tahmin: Boğa Sanılanın Aksine Daha Mı Dipte Başlayacak?

İflas eden kripto para fonu Three Arrows Capital (3AC) kurucu ortaklarından Kyle Davies, 2023 yılı içerisinde kripto para piyasasında yaşanacağını düşündüğü olaylara yönelik tahminlerini paylaştı.

Kyle Davies, Twitter hesabı üzerinden 8 başlık altında 2023 yılına dair tahminlerini paylaştı. Tahminlerine FTX kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) ile giriş yapan Davies, suçlamaların odağında yer alan SBF’nin 2023 yılında hiç hapis yatmayacağını öngördü. Hatırlanacağı üzere SBF dahil FTX iflasından sorumlu tutulan öncelikli kişiler geçtiğimiz hafta kefalet ile serbest bırakılmıştı.

Davies tahminlerine zorlu günler geçiren kripto para sektörünün dev yatırımcısı Digital Currency Group‘a (DCG) atıfta bulunarak devam etti. Genesis ve Grayscale‘in toplu bir dava ile karşı karşıya kalacağını düşünen kurucu Davies, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ise DGC’ye ceza davası açacağını öne sürdü.

Davies’in bir sonraki tahmini, Coinbase (COIN) tahvillerinin getirisinde yaşanacak büyük bir düşüşü öngörmek oldu. Bununla birlikte bir başka borsa olan Binance‘in pazar payının büyüyeceğini dile getirdi. Bir başka tahmininde kripto para piyasasının en kritik konularından biri olan Tether‘e (USDT) değinen Davies, stablecoin ihraççısının 2023 yılında durumunu korumaya devam edeceğini ileri sürdü ve “kıskançlar bu durumdan nefret edecekler” sözleriyle ekleme yaptı.

Tahminlerini 2023 yılının ikinci çeyreğine genişleten Davies, kripto para fiyatlarında yaşanacak ölü kedi sıçraması (dead cat bounce) eylemlerinin Twiter’da bulunan kripto camiasındaki fenomenleri ters köşe yakalayabileceği kanaatinde. Kurucu, her yükselişi bir boğa başlangıcı sanacak fenomenlerin aksine, gerçek boğanın mevcut fiyatların “çok altında” başlayacağını düşünüyor.

Davies, 2023 tahminlerinde ülkelere yer vermeden edemedi. Önümüzdeki sene Dubai ve Singapur‘un yapıcı düzenlemelerle kripto para sektöründe öncü rol oynayacağını belirten Davies, bu ülkelerin “ana merkez” olacaklarına inanıyor.

Son tahmininde Bitcoin ve Ethereum‘a yer veren 3AC kurucusu, tahminlerini şaka tadında bir cümleyle bitirdi:

BTC ve ETH blok üretmeye devam edecek, kripto ölmedi!

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!