Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3AC’ye Verdiği 270 Milyonu Geri Alamayan Blockchain.com, İş Gücünü Azaltıyor

Kripto para borsası Blockchain.com, Arjantin merkezli ofislerinin kapatacaklarını ve birkaç ülkede ekip genişletme planlarını durduracaklarını açıkladı.

CoinDesk’in verdiği bilgilere göre, Kripto para borsası Blockchain.com sert ayı piyasası koşullarından kaynaklı finansal darboğazı atlatmak için çeşitli önlemler alıyor.

Firma temsilcilerinin verdiği bilgilere göre firma, fon toplayarak finansal yıkıcı etkileri minimuma indirebileceğini umuyor. Firma, son finansman turuna Lightspeed Venture Partners önderliğinde çıkmış, 14 milyar dolarlık değerlemeye ulaşmıştı.

Firmanın bu süreçte alacağı bir diğer önlem ise Arjantin ofisini kapatmak, çalışanlarının %25’ini işten çıkarmak ve çeşitli ülkelerdeki ekip genişletme planlarının iptal etmek olacak. İşten çıkarılmalardan etkilenecek çalışanların %44’ü Arjantin’de, %26’sı ABD’de, %16’sı İngiltere’de ve %26’sı da geri kalan ofislerde çalışıyor.

Firma etkilenen personele ülkelerine bağlı olarak 4 hafta ile 12 hafta arasında değişen kıdem tazminatı verecek. Ayrıca Birleşik Krallık ve ABD çalışanlarına üçüncü bir taraf aracılığıyla iş değiştirme yardımı sunulacak. Yapılan habere göre borsa, son 16 ayda hızla büyüyerek 150 personelden 600 personele kadar ulaştı. Ancak bir Blockchain.com personelinin verdiği bilgilere göre bu işten çıkarılmalarla firma personel sayısı açısından ocak ayının başına döndü.

Finansal yönetimde alınan önlemler ise kurumsal kredi limitlerinin kısıtlanması, satın alma ve birleşmelerin durdurulması oldu. Firma oyun sektöründeki genişlemesini durdurdu ve NFT pazarını yavaşlattı. Ayrıca tüm yönetici maaşlarının ve CEO tazminatının düşürüldüğü açıklandı. Firma temsilcisi, yaptığı açıklamalarda tüketici gelirlerinin aktif ve güçlü kalmaya devam ettiğini ancak bilançonun toparlanması için zaman ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Firmanın içinde bulunduğu darboğaza düşmesinin ana sebebi ise serbest kripto para fonu Three Arrows Capital’e verdiği 270 milyon dolarlık borcu geri alamaması olduğu söyleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!