Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Celsius Çalışanlarından İddia: “CEL” Fiyatında Manipüle

Kripto para lending ve staking platformu Celsius’un eski çalışanı şirketin yaptığı hatalar hakkında açıklamalarda bulundu.

CNBC’nin 21 Temmuz tarihli haberine göre Celsius’un eski çalışanları; şirketin daha öncelerden de hatalar yaptığını, token fiyatına etki ettiğini ve riski yönetemediğini söyledi.

Celsius’un eski müdürlerinden Timothy Cradle verdiği bir röportajda şirket hakkında şu ifadeleri kullandı:

En büyük problem risk yönetiminin başarısız olmasıydı. Bence Celsius’un fikri güzeldi, insanların ihtiyaç duyduğu bir hizmet sağlıyordu. Ancak riski yönetemiyorlardı.

Cradle ayrıca, Celsius tarafından çıkarılan “CEL” token içinde endişeli olduğunu dile getirdi. Yöneticilerin bilinçli olarak token fiyatını artırdığını ve düzenli olarak ticaretini yaptıklarını söyleyen eski çalışan, “Kesinlikle fiyatı manipüle etmek için yapıyorlardı.” dedi.

Celsius’un elinde en çok “CEL” token bulunduran hesap olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca blockchain analitik firması Arkham’a göre Celsius kurucusu Alex Mashinsky ile bağlantılı cüzdanlar 40 milyon dolarlık satış gerçekleştirmiş.

Habere göre ,Cradle ve diğer çalışanlar maaşlarının bir kısmını token ile alıyorlardı. Başka bir çalışan ise farklı farklı hesaplardan token satışı yapıldığını belirtti. Ayrıca eski çalışan, “Hacim çok yüksek olmadığı için kripto parayı istedikleri gibi manipüle ediliyorlardı.” dedi.

Celsius daha öncelerde yaptığı açıklamalarda 1.7 milyon kullanıcı sayısı olduğunu söylemişti ancak eski çalışanlar bu sayının abartıldığını ve 300.000 civarında olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!