Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsal Yatırımcı 400.000 Ethereum Almış Olabilir

Ethereum fiyatı, bir gün içerisinde %3’ten fazla değerlenip öğleden sonra 2.050 doların üstüne kadar yükseldi. Ether Mark Cuban tarafından yapılan açıklamalarıyla gündeme gelirken, birkaç gün önce Coinbase’ten 400.000’den fazla ETH çıktığı tespit edildi.

Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, katıldığı Delphi Podcast’te kripto para portföyünün “%60’ının Bitcoin’den, %30’unun Ether’dan, %10’unun ise diğer tokenlardan” oluştuğunu söyledi. Akıllı sözleşme teknolojisini öven isim, Ethereum’u “İnternet’e benzetti”.

Fiyat 2.000 doların üstüne çıktı

Ether, Cuban’ın açıklamaları öncesinde Visa’nın pazartesi günü yaptığı USD Coin duyurusu ile gündeme geldi. Ödeme devi, Crypto.com ile birlikte Ethereum ağı üstünde test çalışması düzenlediğini duyurdu.

Geçen cuma 1.645 dolardan işlem gören Ether, bir haftada %25’ten fazla değerienip tüm zamanların fiyat rekorunu kırdı ve 2.050 doların üstüne çıktı. CryptoQuant verilerine göre merkezi kripto para borsalarında tutulan ETH miktarı, hafta boyunca azalmaya devam etti.

Ether sahipleri, Nisan 2020’de borsalardaki cüzdanlarında toplamda 25 milyondan fazla ETH tutuyorlardı. Yatırımcının HODL yapmaya başlaması, Beacon Chain’in açılması ve DEX’lerin yaygınlaşmasıyla birlikte bu sayı 20 milyonun altına düştü.

Mart sonunda 400.000 ETH çıktı

Borsa rezervlerindeki küçülmeye katkıda bulunan şeylerden biri, 25 Mart tarihli bir işlem oldu. 14 Nisan’da halka açılacak olan Coinbase’in cüzdanlarından 400.300 adet Ether çıktığı gözlemlendi. Çıkış fiyatı, 1.586 dolar oldu.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, “kurumsal yatırımının Ether alıyor olabileceğine” dair bir spekülasyonda bulundu.

Ethereum 2020’nin sonundan itibaren CME Group’un açtığı vadeli işlemler, Galaxy Institutional’ın kurduğu Ether fonu ve bilançosuna ETH ekleyen Meitu ile kurumsal dünyada yer bulmaya başladı.

cryptoquant-ether-coinbase

Ay boyunca %30’dan fazla değer kazandı

Kripto para piyasası, mart ayının bitmesiyle yılın ilk çeyreğini geride bıraktı. CoinDesk verilerine göre Ether, yılbaşından beri girdiği her ayı artıda kapattı. Fiyat ocak ayında %78,3; şubat ayında %8,2, mart ayındaysa %34,5 yükseldi.

coindesk-ether-aylik-grafik

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!