Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencileri İleride Kazandıklarından Çok Masraf Yapacaklar

Daniel Larimer tarafından yapılan açıklamalara göre Bitcoin madencileri ilerleyen zamanlarda bir blok kazabilmek için harcadıkları paradan daha az miktarda para kazanmaya başlayacaklar.

Günümüzün en büyük kripto parası olan Bitcoin, birbirinden farklı tartışmaların konusu olmaya devam ediyor. Bu tartışmalardan biri, Bitcoin ağındaki madencilerin önümüzdeki yıllarda ne durumda olacaklarıyla alakalı.

Block.one’ın CTO’su olan Daniel Larimer kısa süre önce bazı açıklamalarda bulunarak söz konusu tartışma konusunu yeniden alevlendirdi. Görüşlerini Twitter üzerinden paylaşan Larimer, Bitcoin madencilerinin önümüzdeki zamanlarda madencilik işinden pek kar elde etmeyeceklerini düşünüyor:

“Blok zorluğunun artması ve arzın azalması ile birlikte Bitcoin’de bir blok kazmak, o bloktan alınacak ödülden daha pahalıya mal olacak. Blok üretimi, yüksek işlem hacmi sayesinde devam edecek ve Bitcoin ağı daha merkezsiz hale gelecek.”

Bitcoin ağındaki bir bloğu kazmak normalde 50 Bitcoin’lik bir ödül almak anlamına geliyordu. Ancak bu ödül miktarı neredeyse her dört senede bir (210 bin blok kazıldıktan sonra) yarıya düşürülüyor. Ödül miktarı ilk olarak 2012 yılında düşürülmüş ve 25 BTC’ye indirilmişti.

Bitcoin madencilerinin günümüzde ise kazdıkları blok başına 12.5 BTC aldıklarını grüyoruz. 2016 yılında başlayan bu yeni döngünün 2020 yılında sona ermesi ve ödül miktarının 6.25 BTC’ye düşürülmesi bekleniyor. Bu döngü toplamda 21 milyon adet Bitcoin kazılıncaya devam edecek ki bu sürecin yaklaşık 2140 tarihinde sona ermesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment