Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin: En Fazla Blockchain Projesine Ev Sahipliği Yapan Ülke

Günümüzde aktif olarak en çok Blockchain projesine ev sahipliği yapan ülkenin Çin olduğu ortaya çıktı.

Yerel kaynaklardan Chine.org.cn tarafından yapılan bir habere göre Çin günümüzde en çok Blockchain projesine ev sahipiği yapan ülke durumunda. Blockdata gibi platformlar tarafından yapılan araştırmalara göre halihazırda 263 farklı Blockchain projesi Çin’de faaliyet gösteriyor ki bu da Dünya’daki toplam sayının yüzde 25’ine tekabül ediyor.

Yerel uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre Çin’deki vatandaşlar bu teknolojiyi özellikle finans alanında kullanmayı tercih ediyorlar. Qulian Technology adlı bir Blockchain şirketinde geliştirici olarak görev alan Li Qilei, bu teknolojinin en çok finans şirketleri tarafından kullanıldığını söylüyor.

Pek çok şirket Çin’de iş yapmanın maddi açıdan mantıklı olduğu görüşünde. Bazı uzmanlar Çin ekonomisinin özellikle yeni kurulan şirketler için son derece verimli olabileceğini düşünüyorlar.

New York merkezli Digital Asset adlı bir şirketin yöneticilerinden Chris Church, özellikle kendileri gibi olan şirketlerin Çin pazarına hitap etmeye çalıştıklarını belirtiyor. Digital Asset bundan bir süre önce sırf Çin borsasına yakın olabilmek için Hong Kong’daki yetkililerle birlikte çalışmaya başlamıştı.

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü geçtiğimiz yıl bir rapor yayınlayarak en fazla Blockchain patentinin Çin’den geldiğini açıklamıştı. Thomson Reuters tarafından yapılan araştırmalara göre 2017 yılında alınan toplam 406 patentin yaklaşık yarısı Çin’den gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment