Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasasında Ani Hareketlilik – Bitcoin 4.600 Dolara Dayandı!

Lider kripto para birimi Bitcoin basın saatine göre çok ani bir hareketlilik ile sınırları bir bir aşarak 4.600 dolar seviyesine kadar dayandı ve 4.580 dolardan alıcı bulmakta. An itibariyle %10.97’lik bir yükseliş yaşayan Bitcoin’in bu rallisine neyin sebep olduğunu anlamak şuan için zor çünkü bütün bu yükseliş yaklaşık olarak 30 dakikada gerçekleşti.

Bitcoin’in yanı sıra neredeyse bütün kripto para piyasası da benzer ama daha düşük bir ivme ile yükselişe geçti. Basın saatine göre top 10 kripto para arasında beşinci sırada yer alan Litecoin %8.78, dördüncü sırada yer alan EOS %7.63, yedinci sırada yer alan Binance Coin ise %6.71’lik yükselişlere sahip.

Bunların yanı sıra en büyük on birinci kripto para birimi olan Tron da %10.82’lik bir yükseliş ile hemen üzerindeki Cardano (ADA) kripto para birimini zorlamaya başladı. 1 Nisan gecesi 4.200 dolar seviyesinde Bitcoin için büyük bir satış duvarı engeli vardı ve görünüşe göre sabah saatlerine doğru bu engel aşıldı ve Bitcoin önce 4.200 doları daha sonra da sıradaki engelleri bir bir aşarak 4.600 dolara kadar çıktı.

Önümüzdeki yıllarda yapılacak olan Bitcoin yarılanması kesinlikle iyi bir haber olsa da, şuan yaşanan yükselişin arkasında yarılanmanın olup olmadığı bilinmezliğini koruyor. Yarılanma olarak bilinen olay, Bitcoin ağında her dört yılda bir madencilik ödüllerinin otomatik olarak yarıya inmesi olarak biliniyor ve birçok uzman sıradaki yükselişi bunun tetikleyeceğini düşünmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment