Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsaları Hackerlar Yüzünden 1.3 Milyar Dolar Kaybettiler

Bithumb‘ın kısa bir süre önce yaşadığı hack saldırısıyla birlikte kripto para borsalarından çalınan toplam paranın miktarı 1.3 milyar dolara ulaşmış oldu.

Kripto para sektöründe çeşitli dolandırıcılıklarla, sahtekarlıklarla ve hack saldırılarıyla karşılaşmak gayet mümkün. Bu gibi olaylar kripto para sektörünün itibarını zedelemekle kalmıyor, pek çok kişinin de mağdur olmasına yol açıyor.

Hack saldırılarından mağdur olan şirketlerin arasına bundan kısa bir süre önce Bithumb da eklendi. Sektörün önde gelen borsalarından biri olarak gösterilen Bithumb, geçtiğimiz haftalarda yaşadığı bir hack saldırısı neticesinde 19 milyon dolar değerinde para kaybetti. Bu, kripto para sektöründe şu ana kadar yapılmış en büyük sekizinci hack saldırısı olarak gösteriliyor.

Bithumb’ın yanı sıra kripto para sektöründeki diğer borsalara baktığımızda onların da ciddi bir kısmının çeşitli saldırılardan etkilendiklerini görüyoruz. Öyle ki bu borsaların şu ana dek söz konusu saldırılar nedeniyle kaybettikleri toplam para miktarı 1.3 milyar dolara ulaşmış durumda.

The Block tarafından yapılan bir araştırmaya göre şu ana dek hack saldırısı yaşamış ve bunu resmi olarak belgelemiş kripto para borsaları toplamda 1.3 milyar dolar değerinde para kaybettiler. Bu 1.3 milyar dolarlık kaybın yüzde 61’lik kısmı yalnızca 2018 yılı içerisinde yaşandı.

Sektör genelinde yapılmış en büyük saldırıları da sıralayan The Block, hazırladığı bu listenin zirvesine 500 milyon dolar değerinde para kaybeden Coincheck’i koyuyor. Onun ardından ise 300 milyon dolardan fazla kayıpla Mt. Gox’un ve yaklaşık 200 milyon dolarlık kayıp ile BitGrail’in geldiğini görüyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment