Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ernst & Young: QuadrigaCX’in İflas Süreci Başlatılmalı

Ernst & Young, son zamanların büyük tartışma konularından biri haline gelen QuadrigaCX adlı kripto para borsasının iflas sürecinin başlatılması gerektiğini düşünüyor.

Kanada merkezli bir kripto para borsası olan QuadrigaCX’in CEO’su bundan birkaç ay önce hayatını kaybetti ve borsa yetkilileri o zamandan beri şirketin dijital cüzdanlarına erişim sağlayamaz oldu. Şirket CEO’su Gerald Cotten’ın vefatından sonra yaşananlar kripto para sektöründe büyük yankı uyandırdı.

Borsa yetkililerinin dijital cüzdanlara erişim sağlayamıyor olmaları pek çok kullanıcının mağdur olmasına yol açtı. Şu ana dek yapılan açıklamalar QuadrigaCX’in toplamda 115 bin kullanıcıya 198.4 milyon dolar civarında borçlu olduğunu gösteriyor.

QuadrigaCX yöneticileri bu kadar yüklü bir borcun altından kalkamayacakları için konkordato başvurusunda bulunarak borçlarını yapılandırma sürecine gittiler. Bu sürecin denetiminden sorumlu olan Ernst & Young ise konkordatonun pek verimli olmadığı görüşünde.

“Big Four” olarak adlandırılan zümrede yer alan ve alanının en büyük şirketlerinden biri olan Ernst & Young, QuadrigaCX olayının daha farklı bir şekilde ele alınması gerektiğini düşünüyor. Ernst & Young tarafından yayınlanan açıklamalra göre şu ana dek Şirket Borçlarını Yapılandırma Yasası’na (CCAA) tabii tutulan QuadrigaCX, İflas Yasası’na (BIA) tabii tutulmalı. Şirketin konu hakkında yayınladığı rapordan bir kesit şu şekilde:
“QuadrigaCX’in borçlarını yapılandırma ve konkordatoyu başarıyla tamamlama ihimali mevcut şartlar ışığında pek mümkün gözükmüyor. Kayıp varlıkların tespit edilip alacaklılara iade edilme süreci, BIA doğrultusunda daha verimli bir şekilde yürütülebilir.”

Ernst & Young’a göre QuadrigaCX için iflas sürecinin başatılması belli başlı “varlıkların satılmasına” olanak tanıyabilir. Şirket bu varlıkların arasında QuadrigaCX’in mevcut platformunun da yer alabileceğini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment