Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avusturyalı Bakan: Blockchain’i Düzenlemeye Gerek Yok

Avusturya‘daki üst düzey bir hükümet yetkilisi, Blockchain teknolojisi için özel olarak yasa hazırlamanın pek gerekli olmadığını düşünüyor.

Avusturya’daki Dijital ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Margarete Schramboeck kısa süre önce ANON Blockchain Summit’e katıldı ve bu teknoloji hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Etkinliğin özellikle “Blockchain Çağı’nda Hükümetin Rolü” adı verilen kısmına katılan Scramboeck, Blockchain sektörü ile hükümet yetkilileri arasındaki ilişkiden bahsetti.

Scramboeck yaptığı konuşma sırasında kripto para sektörünün düzenlenmesi gerektiğini ancak bunun Blockchain sektörü için geçerli olmadığını belirtti. Avusturya Finans Piyasaları Otoritesi’nin yönetim kurulunda yer alan Klaus Kumpfmueller ve Helmut Ettl gibi isimler de kripto para sektörünün bir an önce düzenlenmesi gerektiğini savunmuşlardı.

Bakan Schramboeck Blockchain teknolojisinin son derece ilgi çekici olduğunu ve hükümet düzeyinde kullanılabileceğini düşünüyor. Öyle ki kendisine göre bu teknoloji biraz daha geliştikten sonra dijital seçimlerde kullanılmaya başlayabilir.

Scramboeck bu olumlu görüşlerine rağmen Blockchain’i düzenlemeye gerek olmadığını düşünüyor. Çünkü Bakan Scramboeck’e göre Avrupa’daki düzenlemeler bazen verimsiz olabiliyorlar:

“Avrupa olarak bazı şeyleri düzenlerken aşırıya kaçıyoruz. Ondan sonra da Dünya’nın en büyük 10 şirketinden niye hiçbirisi Avrupa’da değil diye şaşırıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment