Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain’in Telekomünikasyon Sektöründeki Değeri 1 Milyar Doları Geçecek

Dünya çapındaki telekomünikasyon alanında Blockchain ile ilgili hazırlanan uygulamalar, 2024 yılına kadar 1.37 milyar dolarlık bir pazar haline gelecekler.

Research and Markets adlı bir araştırma şirketi, Blockchain teknolojisinin telekomünikasyon alanındaki performansını değerlendirebilmek için yeni bir araştırma yaptı. İrlanda merkezli şirketin “Blockchain’in 2024’e Kadar Küresel Telekom Pazarındaki Rolü” adı altında yayınladığı raporda ilginç veriler yer alıyor.

Yapılan araştırmalara göre Blockchain’in bu alandaki başarısı aslında başlıca birkaç etmen tarafından belirlenecek: Güvenlik endişelerinin giderilmesi, sahtekarlıkların azaltılması, 5G entegrasyonu ve birkaç farklı şey.

Blockchain teknolojisi önümüzdeki birkaç sene içerisinde gelişmeye devam eder ve Blockchain sektöründeki bazı sorunlar çözülürse bu teknoloji telekomünikasyon sektöründe önemli bir rol oynayabilir.

Research and Markets’a göre Blockchain teknolojisi, 2021 yılına kadar telekomünikasyon sektöründe 1 milyar dolarlık bir pazar oluşturmuş olacak. Aradaki farkı belirtmek gerekirse Blockchain’in günümüz telekomünikasyon sektöründe yaklaşık 46.6 milyon dolarlık bir değeri olduğunu söyleyebiliriz.

Research and Markets bundan bir süre önce kripto para ATM’leriyle ilgili de bir çalışma yapmış, ATM pazarının toplam değerinin 2024 yılında 183 milyon dolara çıkacağını öngörmüştü (şu anda 18 milyon dolar).

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment