Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Blockchain Şirketi ‘Merkezsiz Veri Merkezleri’ Geliştiriyor

ABD merkezli Blockchain Holdings Capital Ventures (BHCV), veri merkezlerinin inşasına yardım eden SG Blocks adlı bir şirketle işbirliği yapmaya başladı.

Bu iki şirket arasındaki işbirliğinin başlıca amacı aslında merkezsiz veri merkezleri oluşturmak olacak. Şu ana dek yapılan açıklamalar ilk prototipin bu yılın son çeyreğinde hazır olacağını gösteriyor.

Halihazırda emlak, enerji ve genel teknoloji şirketleriyle birlikte çalışan Blockchain Holdings Capital Ventures, bu süreçte SG Blocks ile işbirliği yapıyor olacak.

Blockchain Holdings Capital Ventures, prototip tamamlandıktan sonra bu veri merkezindeki üretimi paylaştırabilmek için özel bir dağıtım kanalı açmayı planlıyor. Bu merkezlerin büyük bir kısmı sabit, bir kısmı ise mobil olacak.

Şirketin yayınladığı basın duyurusuna göre mobil merkezleri kurmak çok daha ucuz ve rahat olacak. Bunun sebeplerinden biri de mobil veri merkezlerinin sırf elektrik masraflarını azaltmak için taşra yerlerine kurulabiliyor olması.

2007 yılında kurulan SG Blocks, konteynerleri kullanarak çeşitli veri merkezlerinin inşa edilmesine yardımcı oluyor. Şirketin müşterileri arasında Starbucks, Marriott, Taco Bell, Aman, Equinox gibi şirketler bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment