Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lightning Network’ün Kapasitesi 5 Milyon Doları Aştı

Bitcoin ağı için özel olarak geliştirilen Lightning Network teknolojisi geçtiğimiz günlerde 5 milyon dolar kapasitesine ulaşmayı başardı.

Lightning Network protokolü geçtiğimiz birkaç ay içerisinde kayda değer bir gelişme kaydetti. Bitcoin ağındaki yüksek işlem ücretleri, düşük işlem hızları gibi belli başlı sorunları çözmesi beklenen bu teknoloji sektördeki pek çok kişi tarafından merakla bekleniyor.

1ml.com gibi kaynaklar tarafından sağlanan veriler, Lightning Network’ün gelişiminin hızla devam ettiğini gösteriyor. Lightning Network ağının 2 Nisan tarihindeki verilerine baktığımızda ağın 1026 BTC’lik (5 milyon dolardan fazla) bir kapasitesi olduğunu görüyoruz.

Bu gelişmeyle birlikte yeni bir rekor kırmayı başaran Lightning Network, diğer alanlarda da gelişmeye devam ediyor. Lightning Network ağındaki düğümlerin sayısı geçtiğimiz aya kıyasla yüzde 11 oranında artış yaşadı. Ağda an itibariyle 7 bin 700’den fazla düğüm olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sır ağdaki toplam kanal sayısı da mart ayının başına kıyasla yüzde 24 oranında artarak 39 bin 126’ya ulaştı.

Lightning Network teknolojisi sektördeki Roger Ver gibi bazı isimler tarafından eleştirilse de pek çok yatırımcı tarafından desteklenmeye devam ediyor. Bu teknoloji zaman içerisinde Bitcoin’in ölçekleme sorununu çözebilir ve bu da Bitcoin’in ciddi anlamda gelişmesini sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment