Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’un Kripto Parasına İnsanlar Güvenmiyor

Facebook’un kripto parası Libra, gündemi belirlemeye devam ederken, konuyla ilgili olarak yapılan araştırmalar da, koine olan ilgiyi ve güveni belirlemeye çalışıyor. Halkın bu koine nasıl yaklaşacağı ve kullanıp kullanmayacağını ölçen araştırmalar birbiri ardına yapılırken, konuyla ilgili son olarak Telecoms adlı bir kripto para araştırma şirketinin raporu yayınlandı.

Gelen sonuçlara göre, Amerika ve İngiliz halkının, Libra’ya karşı adeta ortadan ikiye bölünmüş olduğu ortaya çıktı. Buna göre, ankete katılan isimlerden yüzde 49’u, Facebook’un kripto para projesine güvenmiyor.

Güven sorununun oluşmasının en büyük etkeni olarak ise, lider sosyal medya şirketinin geçmiş dönemde yaşadığı veri skandalları ve gizlilik sorunları öne sürülüyor.

İngiltere özelinde yapılan araştırma sonuçlarında ise, katılımcıların yüzde 28’i şu an için bir karara varamadıklarını aktardı. Bununla birlikte sadece yüzde 4’lük bir kesim, Facebook’a bu konuda tam bir güven duyabileceğini belirtti. Amerika’da da benzer sonuçlar ortaya çıkarken, katılımcıların sadece binde 25’i, Facebook’a böyle bir kripto para için güvenebileceğini belirtti.

Bu rakamlardan da görülebileceği üzere, Facebook’un kullanıcıları arkasına alması ve Libra’ya halk nezdinde bir kullanım alanı yaratması için, çok sıkı bir reklam ve pazarlama çalışması yapması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment