Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood’un Değeri 8 Milyar Dolara Yaklaştı

Kripto para sektörünün sessiz sedasız en fazla büyüyen firmalarından birisi de Robinhood. Komisyonsuz bir kripto para borsası olarak faalyiet gösteren ve pazar payını her geçen gün biraz daha arttıran firma, son olarak aldığı yatırım ile değerlemesini tam 7.6 milyar dolara çıkarmayı başardı.

Konuyla ilgili olarak çıkan haberlere göre, firma son olarak 323 milyon dolar değerinde yatırım aldı. Portföyünde kripto paralara ek olarak aynı zamanda hisse senetlerini de barındıran firmanın, bu yeni yatırım ile gelişmeye devam edeceği de ifade edildi.

Bu yeni yatırım turuna katılarak en fazla yatırımı yapan firma ise, bir yatırım şirketi olan DST Global oldu. Robinhood’un bu fonlama turuna katılıp firmaya yatırım yapan diğer firmalar arasında ise Ribbit Capital, Thrive Caiptal, NEA ve Sequoia gibi dev firmalar yer alıyor.

Geçtiğimiz dönemde 363 milyon dolarlık bir yatırım alan firmanın değerlemesi, o dönem için ise 5.6 milyar dolara çıkmıştı. Geride kalan dönemde yaşanan gelişmeler ve son alınan yatırımlar ile birlikte ise, firmanın değerlemesi şu an için 8 milyar dolara kadar yaklaşmış durumda.

Robinhood’da ilk kez kripto paralar, Şubat 2018’de yer almaya başlamış ve ciddi de bir ilgi görmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment