Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail Güdümünden Çıkmak İsteyen Filistin, Kripto Paralara Yöneliyor

Filistin başbakanı Mohammed Shtayyeh, yaptığı açıklamada hükümet olarak kripto para kullanımını gündemlerine aldıklarını açıkladı. Başarılı isim, kripto paraları İsrail Şekeli’ne bir alternatif olarak gördüklerini ifade ederken, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

”Filistin olarak ekonomik bağımsızlığımızı sağlamak ve bunu yeniden kazanmak zorundayız. İsrail’in bize karışamayacağı ve bize engel olamayacağı bir şekilde bunu yapmaya mecburuz. Bunun yolu da farklı alternatifleri denemekten geçiyor.”

Yerel ekonomi olarak şekele bağlı kalmayı istemediklerini ifade eden başarılı isim, şunları kaydetti:

”Filistin olarak yerel bazda ortalama 25 milyar şekele denk bir ekonomi üretiyoruz. Bu da 7 milyar dolar demek. Ancak tüm bunların hepsi şekele bağlı rakamlar. Biz bunu istemiyoruz.”

Daha sonra kripto paralara da değinen isimden sözü alan bir öğretim üyesi ise, şunları söyledi:

”İsrail’in bize vergi dayatamayacağı yeni bir sistem istiyoruz. Bunun başında ise kripto paralar geliyor olabilir. Şu an için konu hakkında çalışmaya devam ediyoruz. Net bir sonuç elde etmek için heyecan duyuyoruz. Yeni dönemde, tam bağımsız bir Filistin’i sağlamak için ekonomi temel öncelik. Şekel’den çıkabileceğmiiz ve ona bağlı kalmayacağımız alternatiflerimiz masada. Umarım bunu hızlı bir şekilde hayata geçirebiliriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment