Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Circle, Operasyonlarını ABD Dışına Taşıyor

Kripto para sektöründe oldukça ilginç bir gelişme yaşanıyor. Amerika’nın ve dünyanın en büyük kripto para firmalarından birisi olan Circle, yaptığı açıklama ile borsa operasyonlarını Amerika Birleşik Devletleri dışına taşımayı planladığını açıkladı.

Firmadan yapılan açıklamada, bundan sonra borsa operasyonlarının Bermuda üzerinden yapılacağı ifade edildi. Bunun ana sebebinin ise, ABD’deki kripto para regülasyonlarının belirsizliği olduğunu ifade eden firma, önünü daha iyi görmek ve baskıdan kaçınmak için bu tarz bir karar aldığını ifade etti.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

”Circle olarak ürettiğimiz stabil kripto para USDC’ye en fazla talep Avrupalı ve Asyalı yatırımcılardan geliyor ve bu talebin arttığını görmek bizler için çok sevindirici. Ancak Amerika’da yaşanan regülasyon belirsizlikleri ve diğer süreçler, bu alanda bizim elimizi kolumuzu bağlıyor. Biz de bu sebeple, daha rahat bir şekilde hareket etmek ve önümüzü görmek için bu tarz bir karar aldık. Circle olarak bunndan sonraki süreçte Bermuda üzerinden fonksiyon göstereceğiz”

Bilindiği gibi firma, bu yılın başında yaklaşık 30 çalışanını işten çıkarmıştı. Buna sebep olarak da firmanın yaptığı masraflarının piyasa şartlarına uygun olması gerektiği ifade edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment