Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SWIFT’in Son Denemeleri, Firmanın Ripple’ı Yakaladığını Ortaya Koyuyor

Uluslar arası bir para transfer yöntemi olan dünya genelinde çok yaygın olarak kullanılan SWIFT sisteminin en büyük sorunlarından birisinin hız olduğu ifade ediliyordu. Zaten ödeme konusunda hızlı olmakla övünen ve ana stratejilerini bunun üzerine kuran kripto para firmaları da, hep SWIFT’in çok kötü olan hızına vurgu yapıyordu.

Ancak görünüşe göre, başta Ripple olmak üzere bu alanda fonksiyon gösteren firmaları zor günle bekliyor çünkü, SWIFT, son yaptığı deneme ile oldukça başarılı ve ilgi çekici rakamlar elde etti.

Konuyla ilgili olarak yapılan bir deneme çalışmasında; Avustralya, Çin, Kanada ve Lüksemburg gibi ülkelerde yer alan bankalar arasında para transferi yapıldı. Bu işlemlerden en hızlısı ise sadece 13 saniye sürdü.

Firmadan yapılan açıklamada, son dönemde uluslar arası ve bankaların katıldığı ödemelerde ciddi sistem iyileştirmeleri yapıldığını ve sistemin artık hiç olmadığı kadar hızlı hareket ettiği iddia edildi. Bu sayede SWITF’in bu alanda kendisine en büyük rakip olarak ortaya çıkan firmalardan birisi olan Ripple’a da hız babında kafa tutmaya yaklaştığı görülüyor.

Bakalım, bu ödeme alanında faaliyet gösteren Ripple ve diğer kripto para firmalarının, SWIFT’ye yanıtı ne olacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment