Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ağı, Hiç Olmadığı Kadar Güçlü

Bitcoin ağının güvenli olması, gerçekten de Bitcoin’i Bitcoin yapan şeylerin başında geliyor. Bu güvenlik kapsamı ve ölçütü de, temel olarak ağdaki Hash Rate baz alınarak hesaplanıyor. Ağdaki hash rate, aslında kazım zorluğunu ifade ediyor ve hash rate ne kadar yüksekse, ağda o kadar fazla sayıda madenci olduğu ifade ediliyor.

Ağda fazla sayıda olan madenci de, Bitcoin ağının güvenliğinin daha iyi olduğu sonucunu aslınad bizlere indirekt olarak verebiliyor.

İşte bu konu ile ilgili olarak yaşanan bir gelişme, gerçekten de oldukça dikkat çekici. Kripto para sektörünün önemli veri sitelerinden birisi olarak bilinen Blockchain Info’dan alınan dataya göre, Bitcoin ağında kazım zorluğu, lider kripto para biriminin rekor kırdığı 20 bin dolar seviyesinden de yukarıda. Bu da ağın, o döneme kıyasla şimdi çok daha güçlü olduğunu ortaya koyuyor.

1 Temmuz’da 70 TH/S’ye kadar çıkan bu zorluk süreci rekor üstüne rekor kırıyor. Yekün bazda bakıldığında, Bitcoin’in kendi tarihi rekorunu kırdığı dönemde toplamda 67,1 Trilyon TH/s olan toplam güç, bu hafta sonu yaşanan gelişmeler ile birlikte 79 Trilyon Th/S’ye kadar çıktı. Bu da ağın şu anda hiç olmadığı kadar güvenli ve güçlü olduğunu bizlere ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment