Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 Milyar Aktif Kullanıcısı Olan Sosyal Medya Devinden NFT Severlere Üzücü Haber

Sosyal medya devi Meta’nın bir yöneticisi şirketin kaynaklarını yeniden değerlendirme planları kapsamında, NFT desteğini askıya alacağını dile getirdi.

Ticaret ve Fintech Başkanı Stephane Kasriel 14 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, şirket genelinden farklı projeleri önceliklendirmeleri nedeniyle NFT teknolojisine verdikleri desteğin azalacağını ve daha geniş çapta kitlelere hitap eden teknolojiler üzerine ağırlık vereceklerini açıkladı.

Kasriel, NFT desteği ile beraber platformla işlerini sergileyen ve bu alanda kendini geliştiren içerik oluşturucuları ile yolculuklarından birçok ders aldıklarını belirtirken tekrar NFT desteğini artırmayı sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Öte yandan şirketin işlerini büyütmek için Facebook ve Instagram’ı kullanan NFT oluşturucularına verilen desteğin devam edeceği de Kasriel’in açıklamaları arasında yer aldı.

Ancak başkan, mevcut durumda şirketin önceliğinin hala içerik oluşturucuları ile takipçileri arasındaki iletişimi ve içerik oluşturucuların ekonomik araçlarının güçlendirilmesi olduğunu ifade etti.

Kasriel bu kapsamda, Reels için mesajlaşma ve para kazanma gibi teknolojilerin geliştirilmesine ağırlık verileceğini açıklarken, Meta Pay ile yapılacak ödemelerin kolaylaştırılması üzerine çalışıldığını da belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!