Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Signature Bank Yöneticisinden Flaş Açıklama: Kriptoya Yönelik Bir Mesajdı!

Kripto para dostu Signature Bank’in ABD hükümeti tarafından kapatılmasının ardından yaşanan olayların “kripto para sektörüne sert bir mesaj” olabileceği iddiası dikkat çekti.

Signature Bank yönetim kurulu üyesi ve eski milletvekili Barney Frank yakın tarihli bir CNBC röportajında, yaşanan son gelişmelerin kripto para sektörüne verilmek istenen ciddi bir mesaj olabileceğini iddia etti.

ABD merkezli bankalar son günlerde ciddi sorunlarla boğuşurken kripto para dostu Signature Bank, 12 Mart tarihinde New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından Federal Sigorta Kurumu’nun (FDIC) kayyumluğu eşliğinde kapatıldı. Yaşanan bu olaydan Coinbase, Paxos (USDP) ve Celsius Network (CEL)  gibi önemli kripto para kuruluşları maddi anlamda etkilendi.

Bankanın ABD temsilcisi Barney Frank, yaşananların kendisini şok ettiğini açıklarken tüm bu olayların arkasında kripto para sektörünü hedef alan bir “kirli mesaj” olabileceğini öne sürdü. Frank, açıklamasının detaylarında Signature Bank’in içine düştüğü bu durumu özellikle New York regülatörlerinin, “kripto zehirlidir, dikkatli olun” mesajını vermek için yarattığını vurguladı:

Bunu yapmak için iyi, zorlayıcı bir neden olmamasına rağmen bizi kapattılar çünkü bankaların kriptoya dahil olmaması gerektiğini göstermek istediler. Pazar gününe kadar durumu stabilize ettik. Ancak düzenleyicilerin, özellikle de New York eyalet düzenleyicilerinin, kriptonun zehirli olduğu mesajını vermek istediklerine inanıyorum.

Signature Bank’in, Silicon Valley Bank’in (SVB) 200 milyar dolarlık iflasına “Poster çocuk” olarak atandığını iğneleyici bir şekilde vurgulayan Frank, bankaya el konulması için gerçekçi bir nedenin dahi olmadığını ifade etti.

Frank CNBC’ye verdiği söz konusu röportajında şu çarpıcı açıklamaları yaptı:

Yaşananların ardından Signature Bank’e el koyulması için nesnel bir neden göremiyorum. Bence yaşananların bir kısmı düzenleyicilerin çok güçlü bir kripto karşıtı mesaj göndermek istemesinden ibaretti. Biz poster çocuğu olduk çünkü temellere dayalı bir iflas yoktu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!