Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şirketlerinden Signature Bank Açıklaması: Coinbase, Tether ve Diğerleri

Kripto para dostu Signature Bank’in ABD hükümeti tarafından kapatılması üzerine kripto para ekosisteminin önde gelen şirketleri konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Signature Bank 12 Mart tarihinde New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından Federal Sigorta Kurumu’nun (FDIC) kayyumluğu eşliğinde kapatıldı. Şu ana kadar Coinbase, Paxos (USDP) ve Celsius Network (CEL) Signature Bank’in kapatılmasından maddi olarak etkilendiğini duyururken Tether (USDT), Crypto.com ve Gemini ise iflastan etkilenmediğini açıkladı.

Signature Bank üzerinden kullanıcıların havale yoluyla alım-satım yapmasına izin verdiği bilinen Binance’ten konuya dair herhangi bir açıklama gelmedi.

Etkilenen Kripto Şirketleri

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase yaptığı açıklamada, 10 Mart itibariyle Signature Bank’te kalan 240 milyon dolar kurumsal varlıklarının bulunduğunu ve yetkililerin belirttiği gibi varlıkları tamamen geri almayı umduklarını ifade etti.

Stablecoin ihraççısı Paxos, Signature Bank’ta yaklaşık 250 milyon dolarlık varlığı bulunduğunu ancak şirket politikası olarak FDIC sigortasının haricinde varlıkları özel sigorta poliçeleriyle de sigortaladıklarını belirterek fonların olası bir kayıptan etkilenmeyeceğini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl iflas eden kripto para platformu Celsius Network de Signature Bank’ın çöküşünden mali olarak etkilenen şirketlerden biri oldu. Celsius, bazı müşteri varlıklarının bankada muhafaza edildiğini ancak yetkililerin açıkladığı geri iadeden yararlanmayı umduklarını belirtti.

Popüler kripto para borsası OKX’in ABD merkezli kardeş şirketi OKCoin ise Signature Bank’in baş USD partnerlerinden biri olduğunu ifade ederek kısa bir süreliğine bazı operasyonlarını askıya almak zorunda kaldığını ifade etti.

Etkilenmediğini Açıklayan Şirketler

USDT ihraççısı Tether’in CTO’su Paolo Ardoino, kısa ve öz bir açıklamada bulunarak Signature Bank’e hiçbir şekilde maruz kalmadıklarını bildirdi

ABD’li popüler kripto para borsası Gemini de Paolo Ardoino ile benzer yönde açıklamalarda bulundu. Gemini müşterilerin dolar varlıklarını JPMorgan, Goldman Sachs ve State Street Bank‘te tuttuğunu tüm Gemini Dollar (GUSD) varlıklarını da State Street Bank, Goldman Sachs ve Fidelity’de muhafaza ettiklerini ifade etti.

Öte yandan kripto para borsası Crypto.com CEO’su Kris Marszalek, 13 Mart tarihinde borsanın Signature Bank’te herhangi bir varlığının bulunmadığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!