Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

500 Bin Kat Getiri Vaadi Pahalıya Patladı: SEC 45 Milyon Dolarlık Dolandırıcılığın Peşinde!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), sahte blockchain şirketi CoinDeal bağlantılı 5 sanığı ve 3 şirketi yatırımcıları sahte vaatlerle kandırarak 45 milyon dolar topladığı için dolandırıcılıkla suçladı.

SEC 4 Ocak tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı bildiride, CoinDeal aracılığıyla yatırımcılara sahte vaatler sunarak yatırım toplayan ve elde edilen fonları kendi menfaatlerine kullandıkları düşünülen Neil Chandran, Amy Mossel, Linda Knott, Michael Glaspie, Garry Davidson ve AEO Publishing Inc, Banner Co-Op, Banners Go LLC şirketleri hakkında dolandırıcılık ve kayıt dışı menkul kıymet satışı üzerinden suç duyurusunda bulundu.

SEC’nin Chicago Bölge Ofisi Direktörü Daniel Gregus konu hakkında yaptığı açıklamada, davalıların yanıltıcı bir şekilde değerli bir blockchain teknolojisine erişimleri olduğu ve bu teknolojinin satılmasıyla beraber 500 bin kattan daha fazla getirisi sağlanacağı vaadiyle yatırımcılardan 45 milyon dolar fon topladıklarını belirtti. Ancak Gregus’un açıklamalarına göre toplanılan fonlar sanıkların kişisel menfaatleri için kullanıldı.

Sanıklardan Neil Chandran‘ın dolandırıcılık planı aracığıyla 100.000’den fazla kurbanı dolandırdığını iddia eden SEC, mahkemeden sanıklar için varlıkların tasfiyesi, yargılama öncesinde toplanılan varlıkların faizi, çeşitli cezalar ve kalıcı ihtiyati tedbir talep etti.

Neil Cahndran, ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından 14 Eylül 2022 yılından beri elektronik dolandırıcılık ile ilgili çeşitli suçlar nedeniyle tutuklu bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!